Opinió

Ara comença la feina

Finalment, els catalans i els sabadellencs hem pogut parlar a les urnes. Si bé no ho hem pogut fer mitjançant referèndum, ho hem fet en unes eleccions. Això ens ha permès tenir una bona aproximació del pes de l’independentisme i l’unionisme a Catalunya. Dic que és una aproximació, perquè hi ha uns pocs partits que no han volgut pronunciar-se sobre l’única raó de ser de les eleccions del passat 27 de setembre.

Més enllà de les valoracions i els artificis aritmètics propis de les jornades postelectorals, és indiscutible que aquestes eleccions les ha guanyat nítidament Junts pel Sí, formació política nascuda únicament per iniciar el procés independentista al nostre país. Si afegim el fet que al Parlament de Catalunya hi ha una altra força política que s’ha expressat clarament a favor de la independència, crec que per coherència política aquestes dues forces polítiques –i tothom qui s’hi vulgui afegir– hem de fer tot el possible per iniciar procés per aconseguir-ho.
Pel que fa a Sabadell, és indiscutible que Junts pel Sí ha guanyat clarament; sumant-se així als 907 municipis de Catalunya on ha guanyat l’independentisme en front als 35 on ho ha fet l’unionisme. Això em porta a recordar el compromís de Convergència Democràtica de Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunyai La Crida de treballar des de Sabadell per la independència de Catalunya.
Aquest compromís no es pot quedar en paraules buides. Per tant, sembla lògic que aquesta voluntat es traslladi al govern municipal mitjançant un govern format per partits compromesos amb la independència de Catalunya. D’aquesta forma, a més d’aconseguir un govern més fort, serà clarament independentista.
De fet, aquest és l’oferiment que des del principi de la legislatura he anat traslladant a ERC, perquè hi ha molta feina a fer.
DESTACAT “Això em porta a recordar el compromís de CDC, ERC i La Crida de treballar des de Sabadell per la independència de Catalunya”

Comentaris
To Top