Ciutat

L’equip de govern supera l’aprovació de les ordenances gràcies a Guanyem i UpC

El suport d’Unitat pel Canvi i Guanyem ha permès l’equip de govern treure endavant de forma provisional les ordenances fiscals per al 2016. El grups del PSC, CiU, Ciutadans i PP s’hi han pronunciat en contra per considerar excessiu l’augment mig de l’1 per cent dels impostos municipals que proposen ERC i Crida.

Malgrat que no comparteixen la proposta d’ordenances presentada per l’equip de govern, Unitat pel Canvi i Guanyem han justificat el seu vot afirmatiu al.ludint a la paralització que supusaria la no aporvació. Però també han subratllat que es tracta d’una aprovació inicial que obre la porta a la negociació i, per tant, a introduir canvis en la proposta del govern municipal.
Tots dos grups a més d’ERC i Crida per Sabadell han recriminat a la resta de l’oposició el seu vot en contra per considerar que «si atures l’aprovació inicial atures la negociació», com va advertir Marisol Martínez, portaveu de Guanyem Sabadell. El seu argument va arribar després que tant ella com l’altre regidor del grup, Miquel Soler, decidissin canviar la intenció de vot abans de la votació. De l’abstenció anunciada -que posava en perill l’aporvació inicial de les ordenances- van passar al vot afirmatiu perquè «no donaré una bofetada a la ciutadania per donar-li al govern». una sentència contestada per Josep Ayuso, portaveu del PSC,  qui va dir que «no canviarem el vot negatiu perquè no volem donar bofetada als ciutadans amb un incrememnt del 2 per cent» dels impostos i taxes municipals. DSC_0446

Comentaris
To Top