Arxiu

Els recels de l’oposició al nou govern municipal

2.2 a 4 col.Les retribucions econòmiques dels regidors i el repartiment de responsabilitats entre els quatre grups que formen part de l’equip de govern (ERC, Unitat pel Canvi, Crida i Guanyem) centren les crítiques i els recels dels quatre grups (PSC, CiU, Ciutadans i PP) que han quedat, després del pacte, a l’oposició. Tot els grups de l’oposició coincideixen a valorar de forma negativa el nou cartipàs presentat pel govern.

Josep Ayuso, del Partit Socialista de Catalunya (PSC), afirma que el resultat final «no és un govern, sinó quatre projectes de ciutat diferents que han arribat a un acord puntual». Per al portaveu socialista, el que s’ha produït és un «repartiment de càrrecs»: «Cada partit té la seva tinença d’alcaldia i es pot veure com a cada àrea hi ha membres d’altres partits per fiscalitzar i controlar les accions».

El portaveu del grup municipal de CiU, Carles Rossinyol, creu que és «una bona notícia que Sabadell tingui un govern majoritari per tirar endavant els seus projectes». Malgrat això, insisteix en què l’acord a quatre bandes no respon al desig d’«ERC i la Crida de formar un govern independentista» sinó que més aviat va en contra, justament, d’aquests plantejaments.

Joan García, portaveu de Ciutadans (C’s), ha criticat el nou cartipàs de la ciutat, perquè, segons ha dit, a l’acord a quatre bandes «preval essencialment el repartiment de càrrecs per sobre del programa de govern. És un exemple clar de la vella política».

En poc més de 100 dies de govern, l’acció municipal s’ha centrat sobre tres eixos bàsics, segons el portaveu del PP. Esteban Gesa cita, en aquest sentit, «una pujada d’impostos, el fet que l’alcalde, Juli Fernàndez, fes de palmero del senyor Artur Mas i la retirada de la bandera espanyola el dia de la Diada».

Comentaris
To Top