Ciutat

Tres de cada quatre dones ateses al CAD són víctimes de la violència masclista

La violència masclista és un «terrorisme sexista», com el defineix la regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz, davant del qual la societat no ha de restar passiva. Aquest és el crit unànime contra aquesta xacra de les entitats que formen part de la Taula d’Igualtat de Gènere. Aquest dimecres 25 de novembre, es commemora el dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones,i l’Ajuntament ha fet públiques la xifra de casos que són víctimes de la violència masclista. En concret, tres de cada quatre dones ateses al Centre d’Atenció a la Dona (CAD) de Sabadell.

La violència física, psicològica i també la sexual afecta a gairebé tres de cada quatre dones que recorren al Centre d’Atenció a la Dona (CAD). Un servei de referència a la ciutat que atén totes les dones que són víctimes de discriminació per raó de gènere.

Dels casos atesos enguany (803), poc menys de la meitat (389) corresponen a expedients oberts per primera vegada al centre. La directora del CAD, Carme Garcia, situa aquesta xifra en la mitjana de casos nous que s’atenen cada any. Al marge dels relacionats amb la violència masclista, un 17 per cent corresponen a situacions de discriminació diversa i un 14’4 per cent a conflictes de parella. L’atenció va més enllà de les pròpies dones. Els seus fills, víctimes també de les situacions de violència masclista, també necessiten atenció terapèutica.  Des que va començar l’any s’han treballat al centre 46 expedients de menors, dels quals 37 corresponien a casos nous.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top