Ciutat

Inici de la campanya de les Generals amb més candidats sabadellencs

La campanya de les eleccions generals arrenca la nit d’aquest dijous amb tots els partits polítics fent comptes i lluitant pel vot indecís. La cita amb les urnes del pròxim 20 de desembre es presenta com un escenari absolutament incert, amb grans incògnites sobre el desgast sofert pels partits tradicionals durant els últims quatre anys i la capacitat d’influència entre els votants de formacions emergents con Ciutadans o Podemos.

L’ historiador sabadellenc Xavier Domènech encapçala la candidatura per la província de Barcelona d’En Comú Podem, la candidatura de confluència a Catalunya de Podem Catalunya, Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Equo i Barcelona en comú. Pel que fa a Esquerra Republicana de Catalunya, el sabadellenc Gabriel Rufián és el cap de llista per Barcelona per la formació republicana en aquestes eleccions generals. Amb 33 anys, és membre de la plataforma ‘Súmate’, formada per independentistes castellanoparlants. És net i fill d’andalusos i va néixer a Santa Coloma de Gramenet, tot i que actualment viu a Sabadell. La candidatura de Democràcia i Llibertat compta en la seva llista amb la diputada sabadellenca Lourdes Ciuró, que ocupa el número 3. Advocada de professió, Ciuró havia sigut regidora de Convergència i Unió (CiU) a l’Ajuntament de Sabadell, i des de fa 4 anys ocupa un escó com a diputada al Congrés dels Diputats. El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha triat, per primera vegada a la història, Badia del Vallès per donar el tret de sortida a la campanya electoral.
La cap de llista Carme Chacón hi assistirà acompanyada del primer secretari del partit, Miquel Iceta. Els militants socialistes assistiran a les 9 del vespre a un sopar que tindrà lloc al Complex Esportiu de Badia i a partir de les 11 començarà l’acte d’inici de campanya. L’acte comptarà també amb la presència dels candidats vallesans: Carme Carmona com a número 9, Joan Carles Corcuera al lloc 18 de la llista, i Eva Menor, alcaldessa de Badia i candidata número 25.

Ciutadans (C’s) espera ser el partit més votat a Sabadell i les principals poblacions del Vallès Occidental. També a Barcelona  i les ciutats del seu entorn, i a Tarragona, Reus i Lleida. «Tenim més que possibilitats, i no tan sols perquè ho anunciïn. I, cosa més important, les propostes de reforma i canvi del programa que presentem seran decisives en el futur immediat d’Espanya, en la reactivació econòmica i la regeneració democràtica», augura Joan Garcia, coordinador de C’s a Sabadell.
A Sabadell, precisament, hi té la família l’economista Antonio Roldán Monés, número dos en la candidatura de C’s per Barcelona i, junt amb Luis Caricano, «cervell» del programa econòmic d’aquesta formació política.

El Partit Popular de Catalunya (PPC) donarà el tret de sortida a la campanya electoral amb un cafè-tertúlia amb Cuca Santos a la seu del partit (Àngel Guimerà, 3, 1er pis) i posteriorment la tradicional enganxada de cartells. Santos, exregidora a l’Ajuntament de Sabadell i Secretaria General del Partit Popular local, ha estat escollida candidata del PP català a les eleccions generals del 20-D com a número 8.Pleno-Congreso-22-Enero-2014-552x368

Els ciutadans hauran de triar d’entre les 11 candidatures proclamades -una menys que als comicis del 2011- els nou membres de les Corts Generals. Els aspirants a obtenir representació són: Unió.cat, PSC, PACMA (Partit Animalista contra el Maltractament Animal), ERC-CATSÍ, PP, C’S, PCPC Partit Comunista del Poble Català), DL (Democràcia i Llibertat), UPyD, En Comú Podem i Recortes Zero- Grupo Verde. A Sabadell són 152.527 els electors cridats a les urnes el proper 20 de desembre i entre una part d’aquests s’han triat, mitjançant un sorteig públic, 2.025 persones per ser membres de mesa. Legalment no tots els ciutadans poden ser membres de mesa ja que cal tenir menys de 70 anys el dia de la votació i més de 18 el mateix dia del sorteig.Com ja va passar a les passades eleccions al Parlament de Catalunya, la ciutat comptarà amb 57 col·legis electorals i 225 meses. En aquestes eleccions podran votar les persones de nacionalitat espanyola majors de 18 anys, inscrits al cens electoral tant si resideixen a Espanya com a l’estranger. Per cada una de les meses es trien nou persones.

Comentaris
To Top