Opinió

Joves per la Democràcia i la Llibertat

La desconnexió d’Espanya ha agafat un impuls imparable. El 20D elegirem 47 representants que aniran al Congrés amb voluntat de diàleg, no per negociar si hi haurà separació, sinó per negociar com es durà a terme.
Comptant que tot avança al ritme previst, la desconnexió d’Espanya es produirà en 18 mesos, temps durant el qual s’aniran construint les estructures d’Estat. Com que mentre duri aquest període transitori Catalunya seguirà formant provisionalment part d’Espanya, la lògica democràtica exigeix que la ciutadania de Catalunya tingui representants electes que defensin els seus interessos al Congrés fins que tibem del cable i es produeixi la desconnexió final, moment en què els diputats catalans abandonaran l’acta de diputat i deixaran de participar en la política espanyola. És per això que, davant de les males idees -aplaudides en privat pels partits unionistes- que criden a boicotejar les eleccions, hem de fer gala de responsabilitat democràtica per elegir representants que combatin qualsevol intent d’avortar el procés des de Madrid, defensin Catalunya de xantatges com el del FLA i negociïn la repartició d’actius entre Espanya i Catalunya.
La millor opció per a escriure l’última pàgina de la nostra història amb Espanya i encetar la primera com a estat independent és Democràcia i Llibertat. Per al jovent, és refrescant una coalició que veu les ajudes d’ocupació com un trampolí per tornar ràpidament a la feina i no com un lloc per aparcar els joves ‘sine die’ fins que algun dia millori la situació. Gent compromesa a fer tot el possible perquè emprendre sigui una aventura i no una temeritat amb poques possibilitats d’èxit per als joves amb idees creatives. Una coalició que amb el seu avenç cap a l’Estat propi corregirà l’anomalia històrica que fa que els estudiants de Catalunya rebin una proporció de les beques molt inferior a la que els correspondria. Gent que lluita perquè el jovent es pugui emancipar a la mateixa edat aquí que als Països Baixos, com ho va demostrar a Sabadell el grup municipal de Convergència amb la seva proposta per a reconvertir les antigues casernes de la Guàrdia Civil en habitatge social per a joves.
Això no és tot. Tant la Joventut Nacionalista de Catalunya com Democràcia i Llibertat estem convençudes que no n’hi ha prou amb llibertat econòmica sense llibertat social. Les persones joves de Catalunya han de poder estimar qui vulguin sense que el govern vingui a ficar-hi el nas, expressar allò que pensen sense que ningú els posi una mordassa, tenir control sobre el seu propi cos i poder conviure en una ciutat catalana forta i cohesionada, sense estigmatitzacions, independentment del seu origen.
El 20D només hi ha una opció que ofereixi tant les oportunitats econòmiques com la llibertat social que ens calen per deixar enrere el ranci model espanyol i passar a un model català inspirat en el d’Àustria o Escandinàvia. El 20D, desconnectem d’Espanya. El 20D, votem Democràcia i Llibertat.

“Estem convençuts que no n’hi ha prou amb llibertat econòmica sense llibertat social”

Comentaris
To Top