Ciutat

La Marató: El Taulí detecta 170 casos de diabetis infantil aquest any

2.1 a 7 col.La diabetis infantil, o de tipus 1, afecta prop de dos centenar de nens fins als 18 anys residents a l’àrea de referència de l’Hospital de Sabadell. Aquesta malaltia, amb un control acurat, permet a aquests nens poden fer una vida completament normal. El Parc Taulí ha detectat, durant tot aquest any 2015, un total de 170 casos de diabetis infantil. Es tracta de nens, fins als 18 anys, procedents de les nou poblacions que engloben l’àrea de referència de l’Hospital de Sabadell que inclou Badia, Barberà, Castellar, Cerdanyola, Polinyà, Ripollet, Sant Llorenç Savall i Sentmenat. Segons explica el doctor Jacobo Pérez, pediatra de la Unitat Endocrinologia Pediàtrica del Parc Taulí, als darrers anys es comença a detectar una tendència a l’alça en els casos de diabetis infantil detectats: «La incidència s’ha mantingut estable molts anys, però als últims dos anys està pujant». El doctor Pérez no veu un motiu clar que expliqui aquest ascens: «No sé per quin motiu succeeix això. Si hem comprovat que hi ha un índex de casos més elevat als països nòrdics que als del sud d’Europa, per motius genètics i factors ambientals, però no hem trobat una explicació a l’ascens que estem vivint aquí». Pérez reconeix que els casos d’obesitat sí que han pujat de manera notable: «Hi ha més nens que pateixen obesitat i això farà que pugin els casos de diabetis en el futur, però és tracta d’un altre tipus de diabetis, la tipus 2». La diabetis i obesitat són aquest any els motius de La Marató de TV3.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top