Opinió

Ni un vot a casa

Aquest diumenge estem convocats a les urnes. De nou eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat. Hi ha qui pugui creure que aquestes eleccions no són importants i qui, decebut o cansat, no vulgui anar a votar.
No podem, com a catalans i independentistes, permetre’ns aquest luxe. S’ha d’anar a votar, tothom, i arrossegar el màxim de vot sobiranista. No podem afluixar, és la nostra obligació davant d’un Estat que ens vols submisos i obedients, i no podem de cap manera defugir de la nostra responsabilitat amb l’única força que tenim, el vot.
Tot el que no sigui un bon resultat de les formacions sobiranistes s’interpretarà l’endemà com una derrota del procés. I això és el que volen les formacions unionistes. Donar per acabats cinc anys de mobilitzacions i 300 anys de reivindicacions.
No podem permetre que la foto del dia 21 sigui una Catalunya a on formacions com Ciutadans o Podemos s’erigeixin com les forces més votades a Catalunya donant arguments als unionistes de que fins aquí hem arribat.
No podem permetre posar-los en safata el cap que ells volen, que és el del nostre President a qui estan mirant d’enfonsar i desacreditar per terra, mar i aire. Hem de donar-li suport i que Democràcia i Llibertat sigui la primera força.
Fa uns dies, Artur Mas, en una entrevista a la televisió ens deia sobre la seva actitud i els permanents atacs a la seva persona: “Sóc perseverant. Quan tens un gran desafiament, pren la iniciativa, assumeix el risc, prefereix l’acció a la inacció, i no et rendeixis.”
Aquesta actitud ens l’hem de fer nostra. La llibertat d’un poble, no és feina fàcil. Es viuen moments d’alegria i eufòria, i moments de dificultat i desolació, però ni en uns moments ni en els altres podem proclamar la victòria o la derrota. Cal ser perseverants i aixecar-nos amb més força quan les cames sembla que afluixen.

Tot depèn de nosaltres i la nostra ferma voluntat com a país, i el vot és la nostra arma i la nostra força. No la desaprofitem. Hem de prendre la iniciativa i això el diumenge vol dir anar a votar massivament. Acció davant la inacció, perquè la política o la fas o te la fan. I ja sabem el que volen els que ens la volen fer.
I no ens rendim. La rendició no ha d’estar en el nostre guió. Si ets sobiranista, si creus que podem tenir un país millor, si creus en que Catalunya està tractada injustament. No et pots rendir. No ens podem rendir.

Si el nostre President, amb permanents insults a la seva persona i al que representa no s’ha rendit. Si vàrem posar les urnes el 9N tot i  les amenaces i prohibicions, i no ens vàrem rendir. Si tenim els poders de l’Estat actuant amb querelles i fiscalies, i no s’han rendit els querellats. Si cada 11 de setembre, darrera 11 de setembre, hem omplert el país de gent reclamant la nostra llibertat amb unes mobilitzacions històriques que han estat l’admiració de tot el món pel seu caràcter festiu i pacífic, i no ens hem rendit cap any. No podem rendir-nos aquest diumenge.
Per això us demano, us demanem des de Convergència, Demòcrates i Reagrupament,  el vot per Democràcia i Llibertat.
Som-hi doncs. Amb perseverança, prenent la iniciativa, assumint riscos i actuant. El diumenge ni un sol vot a casa, tots a votar.

“Tot el que no sigui un bon resultat de les formacions sobiranistes s’interpretarà l’endemà com una derrota del procés”

Comentaris
To Top