Ciutat

L’Ajuntament amenaça amb sancions a les companyies que tallin la llum o el gas

L’Ajuntament prepara sancions contra les companyies de gas i llum que tallin el subministrament a les famílies en risc d’exclusió. Abans però, ja ha dissenyat un protocol per pressionar les subministradores perquè compleixin la llei. Si fa una setmana s’anunciava que al febrer començarien a sancionar els bancs que no cedeixin o lloguin a preus socials els pisos que tenen buits, ahir es feia pública la intenció municipal de sancionar les companyies subministradores de llum i gas. Es tracta d’un pas més per aconseguir que es compleixi la llei de mesures urgents contra l’exclusió residencial i la pobresa energètica. Una llei que va entrar en vigor l’agost passat i que, segons denuncien, no s’està aplicant. El regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, va denunciar que «no s’aplica el principi de precaució per part de les companyies», un aspecte clau de la llei que determina els circuits i protocols que s’han de seguir per evitar els talls a famílies en risc. Legalment les companyies estan obligades a informar els serveis socials municipals abans de fer qualsevol tall. Un cop això s’ha fet, l’empresa ha d’esperar un informe que determini si la família està o no en risc d’exclusió residencial. Si l’informe acredita que es tracta d’una família vulnerable, la companyia no els pot tallar ni la llum ni el gas. Com que ara aquest principi no s’està complint «els serveis municipals no poden continuar amb l’execució i desplegament de la llei». 6.1 a 4 col.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top