Opinió

Nou govern: una oportunitat per Sabadell

La dinàmica política catalana s’ha accelerat desprès d’un gir inesperat la darrera setmana. Sembla però que tots els comentaris van en la direcció de què passarà en el procés constituent català. M’agradaria però seguir el consell de John Lennon quan deia: “la vida és allò que passa mentre fem altres plans”. Així doncs mentre anem fem plans per Catalunya, m’agradaria parlar del que pot significar el nou Govern de la Generalitat per la nostra ciutat. Faig un apunt preventiu en el sentit que estic escrivint aquest article dilluns i probablement quan el llegiu sabreu quins consellers tenim. I potser em retracti en algunes afirmacions.
Fa tant de temps que tenim un govern de la Generalitat amb aire de provisionalitat que ens costa tocar de peus a terra. Per contra l’Ajuntament de Sabadell, com tots els ajuntaments, sempre toquen de peus a terra. Al govern ara hi haurà ERC i la CUP el fa possible, dos dels socis del nostre govern municipal. La pregunta és: què pot significar el nou Govern de la Generalitat per la ciutat?
Em centraré en un aspecte. D’entrada esperem que hi hagi alguns consellers que desapareguin i que han estat letals per la ciutat. Em refereixo a Boi Ruiz, que ni quan hi ha hagut morts a la ciutat per legionel·la ha estat capaç de comunicar-ho al nostre alcalde, ni de fer una roda de premsa a la ciutat, ni un cop passats mesos aclarir qui és el responsable de les morts. És també el responsable de les retallades en sanitat. Caldria que l’Ajuntament de Sabadell pactés amb el nou conseller de Salut un nou responsable de l’Hospital Taulí. Aquesta persona hauria d’actuar, no com un subordinat del departament de salut, sinó com el responsable de l’hospital davant de la ciutadania. O sigui, que no es dediqui a justificar les retallades dient que no passa res, sinó que reivindiqui les mancances davant del govern de la Generalitat.
En aquest sentit l’ajuntament ha de reclamar, almenys dues coses. La primera és transparència en el gestió del consorci hospitalari. Cal que es publiquin a Internet els sous dels deu responsables màxims del Taulí. Si es fa a l’ajuntament, per què no fer-ho al Taulí si funciona amb diners públics igualment? En aquesta línia cal transparència en les contractacions de serveis i compres del Taulí.
No pot ser que el ciutadà no tingui informació ni quan es pregunta en seu parlamentària. Que li preguntin a Marta Ribas i les llacunes en la informació aconseguida. Per exemple va descobrir que el seu responsable, mentre retallava sous, cobrava més que Artur Mas.  I en segon lloc cal que s’acabin les derivacions a hospitals gestionats per la multinacional americana Capio, que recordem va fer una brutal campanya contra l’intent d’Obama de dotar a 60 milions de nord-americans d’assegurança mèdica. Cal també arrencar un compromís clar sobre quan es pot construir l’hospital Ernest Lluch, sense aquest hospital el Taulí sempre funcionarà com un Ferrari amb motor d’un sis-cents. I cal també establir un sistema de control sobre les llistes d’espera.
L’experiència ens diu que les llistes oficials no s’adiuen de res amb els temps reals d’espera. Mentrestant cal que demani informació als seus responsables i si no la donen, que vagin demanant dimissions.
Hi ha una finestra d’oportunitat. No pot ser que qui ostenta la Vicepresidència del Taulí no tingui cap mena d’informació. Cal tornar a l’inici. No ens poden tractar per més temps com a uns clients emprenyadors que protesten. Cal recordar-los-hi que els sabadellencs som els amos del Taulí. (@jordi_serrano)

“ Caldria que l’Ajuntament de Sabadell pactés amb el nou conseller de Salut un nou responsable de l’Hospital Taulí”

Comentaris
To Top