Opinió

Cas Mercuri: mai més

Sóc dels qui pensa que la transparència d’una institució s’ha de demostrar cada dia, amb la manera de fer i d’actuar de tots i totes els qui la conformen. No n’hi ha prou en complir els indicadors de qualitat i transparència d’un ens determinat, que també, sinó que cal ser coherents en totes les actuacions que es fan. Totes i cadascuna de les persones que representem una institució tenim un gran repte: fer-ho amb la màxima honestedat, sense deixar lloc a cap mena de dubte i buscant la màxima eficiència i eficàcia als pocs recursos econòmics de què es disposen.

Aquesta és la meva voluntat i la de l’equip de govern que encapçalo al Consell Comarcal i per això, des que el mes de juliol vam iniciar la nostra tasca, hem endegat un seguit d’actuacions per recuperar la confiança de la ciutadania envers aquesta institució. Per això crec fermament que les institucions han de ser espais absolutament oberts, transparents. Com he dit en alguna ocasió, amb parets de vidre. Cal que la ciutadania sàpiga en tot moment què es fa dins de cada institució i a què es destinen els diners de què disposen, pagats entre tots i totes.

Malauradament, el Consell Comarcal ha estat notícia els darrers anys per les investigacions a l’entorn del Cas Mercuri. Aquest fet ha pogut danyar la imatge de la institució i fins i tot la seva capacitat d’actuació. Ha pogut provocar el desengany de la ciutadania envers un ens ja de per sí poc conegut. Fins i tot algú es pot haver plantejat la utilitat dels ens comarcals i d’aquest en concret.

Per tot això, des del govern comarcal hem pres una determinació que va més enllà de colors polítics i que ens referma inequívocament en contra de la corrupció. Hem decidit que el Consell, junt amb els consorcis comarcals de Turisme i Residus, es personi com a acusació particular del Cas Mercuri en aquelles peces que els afectin directament. D’aquesta manera, les tres institucions podran col·laborar i ser part activa del procés judicial i vetllar d’aquesta manera pels interessos i els cabals públics dels diferents ens comarcals, si és que s’han lesionat.

Ho fem convençuts que aquesta és la millor manera de col·laborar amb la investigació. De saber exactament si la institució que ara representem i gestionem ha estat danyada els darrers anys. Pensem que és la millor forma de començar una nova etapa basada en la confiança entre la ciutadania i la política. Una etapa, en què puguem explicar sempre a què hem destinat fins l’últim euro del pressupost i que puguem donar compte de totes les actuacions que fem.

Això és la regeneració democràtica: el compromís honest dels polítics i els treballadors públics vers la ciutadania. La verdadera democràcia ha de retre comptes, fet que ens ha de permetre guanyar-nos cada dia la confiança de la ciutadania.

Al Consell Comarcal estem disposats a treballar per fer-ho possible.

:”El Consell Comarcal es personarà com a acusació particular del Cas Mercuri en aquelles peces que l’afectin directament”

Comentaris
To Top