Arxiu

La resta de la cornisa de l’edifici de la plaça Vallès s’enderrocarà dimecres

La primera neteja del tram de cornisa que encara no havia caigut de l’edifici de la plaça del Vallès l’han fet els Bombers. Un cop arribats els responsables tècnics d’Espai Públic i d’Obres de l’Ajuntament han pujat a la cistella dels bombers per comprovar l’estat de la teulada i de la resta de la cornisa. Els tècnics municipals han dit a la propietat que cal enderrocar el més aviat possible la resta de la cornisa. Aquests treballs és previst realitzar-los aquest mateix dimecres. Mentre tant es procedirà a la neteja de les runes de la calçada per tal de facilitar el pas de vehicles. També es mantindrà tallat la circulació de cotxes i persones per la vorera del carrer Jona Plans propera a l’edifici.
D’altra banda, s’ha aconsellat als residents al segon pis, que també són els propietaris de l’edifici, que no hi passin aquesta nit mentre no s’asseguri l’estat de la teulada per tal d’evitar riscos.
La caiguda de la cornisa ha impedit també que el Quiosc de la Plaça pogués obrir aquesta tarda. En el moment de produir-se l’ensurt hi havia molt poc moviment de persones per la zona, però només una hora més tard, coincidint amb la sortida de l’escola Nostra Llar i de la llar d’infants Cau Catau de la mateixa plaça, el pas de persones per la vorera afectada és prou intens.
Per altra part, al costat d’aquest edifici, el dia de Reis es va produir un incendi que va cremar una planta baixa d’una casa de baixos i pis sense que es produissin afectacions a persones.
D’altra banda, un testimoni ha explicat a DS que «quan tot just em trobava passejant el meu gos, el Enzo, de sobte, a escassos metres de mi ha caigut més de mitja cornissa de la casa de Plaça Vallés número 21. Ràpidament em trucat al 112 i he anat a la vorera del lateral per tal d’evitar que la gent passes mentre arribaven els serveis de seguretat pública, ja que quedava una part de la teulada penjant i era perillós».6

Comentaris
To Top