Arxiu

Mor la sabadellenca Muriel Casals

La sabadellenca Muriel Casals,  expresidenta d’Òmnium Cultural, diputada del Parlament i número 3 de Junts pel Sí en les eleccions del 27-S, ha mort aquesta matinada a l’hospital Clínic de Barcelona al no poder superar les greus ferides que es va fer en ser atropellada per una bicicleta el dissabte 30 de gener a Barcelona. Casals, de 70 anys i filla de l’advocat sabadellenc Lluís Casalsmuriel, estava ingressada des de llavors a la unitat de cures intensives amb un pronòstic estable dins de la gravetat, a causa d’un traumatisme cranioencefàlic. El seu estat havia empitjorat els últims dies. Les mostres de condol i soport del món de la política i la cultura han estat constants. La família ha demanat respecte a la seva intimitat. Ens deixa una de les persones que més ha lluitat pel sobiranisme aquests ultims anys.

Casals era professora emèrita del Departament d’Economia i d’Història Econòmica de la Universitat Autònoma de Barcelona, d’on també havia estat vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació entre els anys 2002 i 2005.

La seva activitat política la va iniciar de ben jove al PSUC juntament amb l’exalcalde Antoni Farrés amb qui mantenia una gran amistat. Posteriorment va passar a formar part d’Iniciativa per Catalunya fins que va deixar la militància activa per centrar-se en els moviments socials.  Des de l’any 2008, era membre de la junta d’Òmnium Cultural i a partir del 20 de març de 2010 en fou presidenta durant quatre anys. Des de la seva posició, va ser una de les impulsores i cares visibles del procés cap a la independència compartint aquest lideratge amb un altre sabadellenca, Carme Forcadell. Casals va ser l’encarregada de llegir el discurs del Concert per la Llibertat de El juny del 2014 fou reelegida a la presidència d’Òmnium Cultural i el juliol de l’any passat va deixar aquest càrrec per presentar-se de número tres a la llista de la coalició independentista Junts pel Sí a les eleccions al Parlament de Catalunya.

Comentaris
To Top