Ciutat

Prop d’un miler de famílies han demanat ajuda per pagar la llum

Els baixos nivells de renda, la baixa qualitat dels habitatges i l’elevat preu de l’energia han dificultat en els darrers anys que les famílies puguin fer front al pagament dels subministraments bàsics. A la ciutat s’espera que fins a l’abril s’hagin atès mig miler de famílies per aquest motiu.

Des de dimecres passat es commemora la Setmana Europea contra la Pobresa Energètica amb l’objectiu de promoure accions per prevenir-la. Els experts alerten del perill  que creixin els casos de pobresa energètica a les ciutats.

A Sabadell,  l’Ajuntament va gestionar més de 5.500 prestacions d’urgència social per pagar subministraments l’any 2014. D’aquestes, 1.274 es van destinar a pagar la despesa elèctrica de gairebé 3.000 persones. I, de complir-se les previsions municipals, només en els primers quatre mesos d’aquest any es podrien atendre 450 famílies. La xifra ha anat en augment després que en els darrers 10 anys el preu de la llum s’hagi doblat i les famílies hagin vist reduït de forma considerable el seu poder adquisitiu.

Però no n’hi ha prou amb les ajudes econòmiques que, de forma puntual, es concedeixen a les famílies perquè puguin fer front al pagament del rebut de l’aigua, la llum i el gas. El responsable de l’associació sense ànim de lucre Ecoserveis, Oriol Giménez, adverteix que una de les actuacions «més rellevants per combatre la pobresa energètica és millorar l’eficiència energètica dels edificis». Però aquest tipus de mesures topen de ple amb la impossibilitat de les famílies amb menys recursos per poder fer la inversió que requereix la posada al dia de l’habitatge. És per això que Giménez destaca la necessitat d’implementar mesures d’ajuda als propietaris.

Comentaris
To Top