Arxiu

Nou intent per aconseguir tenir un Museu de la Indústria Tèxtil Llanera a Sabadell

F1El Ple municipal ha aprovat aquesta nit per unanimitat una moció presentada pel grup municipal de Convergència i Unió (CiU) per impulsar d’una vegada per totes la creació d’un Museu de la Indústria Tèxtil Llanera a l’antic Vapor Pissit. Es tracta d’una vella proposta que, per diferents motius, mai ha prosperat. El grup de CiU va defensar la seva petició pel que ha significat la industrial del Tèxtil a Sabadell i per la necessitat de no perdre aquests orígens. En el debat de la proposta, el regidor de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, va recordar que una moció similar es va aprovar fa 18 anys, en temps de l’alcalde Antoni Farrés, i que ha arribat l´hora de dur a terme l’antic projecte. També va criticar la deixadesa dels governs locals socialistes en aquesta matèria. Ciutadans, per la seva banda, ha lamentat que en el passat el tema del museu s’hagi usat com a element de confrontació política i que caldria buscar diners on sigui per fer realitat el museu. El grup del PP va subratllar la importància de no perdre el llegat històric de la ciutat i va posar com a exemple a Terrassa, on existeix des de fa temps un museu de la ciència i la tecnologia, ha apuntat l’edil Esteban Gesa. El PSC es va sumar també a l’objectiu comú de tenir aquest museu, una cosa que va alegrar al regidor Maties Serracant, “ja que abans estaven en desacord”, ha assenyalat.

El Ple, d’unes cinc hores de durada, també ha aprovat per majoria una moció en defensa d’un ensenyament públic de qualitat, una altra proposta de limitar l’acumulació de càrrecs públics i una altra moció de suport a les sis persones detingudes a Sabadell a la jornada de la vaga general contra la reforma laboral del 29 de març de l’any 2012.
A la part resolutiva del Ple, s’ha aprovat la pròrroga dels pressupostos municipals del 2015, a l’espera que al març quedin enllestits els nous comptes que demà divendres es faran públiques en una roda de premsa. Finalment, també s’ha aprovat la pròrroga del conveni de col•laboració entre l’Ajuntament i Joventut Atlètica de Sabadell (JAS).
.

Comentaris
To Top