Ciutat

El primer pressupost del nou govern arribarà als 182,29 milions

L’alcalde, Juli Fernàndez, va presentar ahir les línies estratègiques del primer pressupost del nou govern municipal acompanyat dels tres tinents d’alcalde de les formacions polítiques que des de novembre formen el pacte a quatre que els permet disposar de majoria absoluta.
Segons Fernàndez, el pressupost es basa en tres línies prioritàries: les necessitats socials per tenir una ciutat més justa i cohesionada; les necessitats de la ciutat per fer-la més digna i ordenada; i aconseguir recuperar el lideratge i la bona imatge de ciutat. L’alcalde ho va sintetizar en que «volem dionar màxima prioritat a les persones i a la transformació de la ciutat».

Fernàndez va advertir que les comparacions amb el pressupost del 2015 són difícils. De fet s’ha creat un nou nomenclàtor per fer més entenedora la proposta.
Així, en el capítol de les necessitats socials s’hi destinaran 39,4 milions d’euros, dels quals destaquen els 13,9 milions destinats a Acció Social. També preveuen incrementar la partida d’Educació en 700 mil euros pel tal de dur a terme un Pla d’Èxit Educatiu. També destaca l’increment de 1,1 milions de la partida del Vapor Llonch per destinar-ho a la lluita contra l’atur.
A l’apartat de les necessitats de la ciutat es destinen 74,7 milions d’euros. Segons Fernàndez «volem recuperar l’espai col·lectiu i dignificar l’espai públic». Precisament, aquest capítol s’incrementa en 600 mil euros respecte el 2015. També hi ha dotacions per obres pendents executar d’anys anteriors com el Parc del Nord, el Vapor Cusidó, l’acabament de plaça d’Espanya i el Passeig de la Plaça Major.
En planificació urbana s’han consignat 5 milions d’euros per tal de recuperar edificis singulars o bé adquirir patrimoni i sól s’hi es presenten oportunitats.
En l’apartat de Ciutat líder s’han destinat 30 milions d’euros. Segons Fernàndez, en aquest aspecte «el govern vol fer una aposta clara per la transparència». En aquest sentit hi ha una dotació de 8,7 milions d’euros en accions vinculades amb la transparència, l’administració oberta i eficient i la posada en marxa de diferents processos participatius. Aquest apartat inclou també esports i la cultura, i la partida compromesa d’arranjament de la Bassa 4.1 a 8 col.

Comentaris
To Top