Ciutat

En marxa el nou servei d’emergències i urgències socials a la plaça del Gas

El nou Servei d’Urgències i Emergències Socials (SUES) està situat a la plaça del Gas i ofereix una resposta ràpida a les persones en situació límit.

L’Ajuntament ha posat en marxa el servei d’Urgències i Emergències Socials (SUES). Un equip humà de cinc persones format per treballadores socials, personal d’administració i d’altres àrees que vol ser un referent en la lluita contra l’emergència social.

Ubicat a la plaça del Gas respon també a la necessitat de descongestionar els serveis socials bàsics, que continuaran situats a la Rambla. Allà també es mantindrà la seu de la regidoria i les àrees administratives.

El nou espai ofereix als usuaris més comoditats en la seva atenció, com ha explicat Gabriel Fernández, regidor d’Acció Social: «És un espai que dignifica les persones. El centre de la Rambla no era el més adient perquè no permetia la confidencialitat i comoditat que ofereix aquesta nova ubicació».

El SUES atendrà situacions molt diverses, des de desnonaments, a gent que no pot fer front a les despeses d’alimentació, medicaments o subministraments. «L’atenció ha de ser immediata. Cada usuari que entri facilitarà les seves dades i, un cop comprovat que no està sent atesa per una altra via, es procedirà a analitzar el seu cas», explica Fernández. Els usuaris rebran un primer assessorament en aquest servei, però el seguiment del cas es farà mitjançant els serveis socials.

Comentaris
To Top