Ciutat

D’acord amb l’Ajuntament, Esclat salvarà la fàbrica Llagostera-Sampere

– Josep Ache –

Construïda al 1902, entre els carrers de Margenat, Perellada i Sant Baldomer, la fàbrica Llagostera-Sampere destaca entre els grans edificis industrials del barri d’Hostafrancs.

Les tres naus més antigues i millor conservades, tenen un sostre edificat de 5.600 metres, tan gran com mig camp de futbol.

Després de mesos de negociacions amb l’Ajuntament, la cadena d’hipermercats Esclat ha decidit conservar les tres grans naus originals, a més de la xemeneia. En un primer projecte, plantejava enderrocar-les. Ho hauria pogut fer, tota vegada que el Pla Especial de Protecció del Patrimoni només preserva la xemeneia.

«Es una nova manera d’enfocar la preservació del patrimoni, amb una actitud proactiva en defensa d’elements com aquest, amb un valor històric per la ciutat i un important valor afegit per al barri d’Hostafrancs», va assenyalar ahir dimecres el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Maties Serracant, en informar de l’acord.

En els més de 4.000 metres quadrats de les tres naus, la cadena Esclat hi habilitarà un dels majors hipermercats en la forta expansió que està efectuant a la regió de Barcelona. Originària de Manlleu, on al 1974 va obrir el primer supermercat, i molt estès en les comarques litorals a més del Bages i Osona, fins ara tan sols ha obert un hipermercat al Vallès, a Ripollet en concret.

La negociació que ha conduït a la conservació de l’antiga fàbrica ha estat una de les primeres actuacions del nou govern municipal. Segons una nota de premsa que l’Ajuntament va fer pública ahir, es va iniciar quan ja s’havia concedit el permís d’enderroc.

Comentaris
To Top