Ciutat

En peu davant la desigualtat de gènere

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de la Dona, dimarts passat, l’Observatori de l’Economia Local, depenent del Vapor Llonch, va fer públiques un conjunt de dades relacionades amb ocupació que posaven de manifest la desigualtat de gènere existent en aquest àmbit.

En concret, indicava que amb els primers indicadors de recuperació econòmica, la taxa d’atur femenina i masculina es torna a eixamplar. En canvi, durant els anys d’intensa crisi  aquesta diferència es va reduir.

Tot i que al 2008 la xifra de dones desocupades era superior a la dels homes, durant els anys posteriors l’atur femení i masculí es va arribar a equiparar en disminuir la diferència. Fins i tot en algun moment el nombre d’homes sense feina va superar el de dones.

No obstant, en aquests moments l’atur entre les dones torna a estar per sobre que entre els homes. Al febrer hi havia 15.997 persones desocupades, un 12,2 per cent menys que 12 mesos abans. La taxa d’atur femenina era fa un mes del 17,4 per cent, dos punts percentuals per sobre de la masculina (15,5 per cent). La davallada de l’atur cada cop és més intensa entre els homes que entre les dones, apunta l’estudi.

 Al 2015 els 53,5 per cent dels contractes laborals registrats a la ciutat els van signar les dones. Respecte la durada, elles signen un major percentatge de contractes temporals que els homes. Segons l’informe de l’Observatori, el 88,7 per cent dels contractes laborals per a dones són temporals enfront del 85,6 per cent dels signats per hom

Comentaris
To Top