Ciutat

Les accions per combatre l’atur beneficiaran a més de 2.000 joves

Menors de 29 anys,  amb un nivell d’estudis baix o superior i en atur. Aquest és el perfil de persones a les que s’adrecen les accions que es realitzen a Sabadell per fomentar l’ocupació juvenil. Enguany més de 2.000 joves podran participar en els diferents programes previstos i que suposen una inversió de poc més d’1 milió d’euros, provinents de les subvencions atorgades per diferents administracions i també dels recursos propis de l’Ajuntament.

Les joves constitueixen un dels col·lectius més castigats per l’atur des que va començar la crisi. Així ho demostren les dades recollides pel propi consistori segons les quals a finals del 2015 hi havia a Sabadell 4.031 joves d’entre 16 i 24 anys ocupats. Una xifra que representa un important descens en comparació amb les persones d’aquestes edats que treballaven a finals del 2008. En concret, en aquell moment hi havia un 48’8 per cent més de joves amb feina remunerada.

I malgrat el repunt de l’ocupació juvenil dels darrers mesos, encara no s’han recuperat els llocs de treball que es van destruir amb la crisi. A més, cal tenir present que la precarització i la temporalitat són presents en les ofertes laborals i que també s’han reduït els juts als joves en atur.

Davant d’aquest panorama, Sabadell ha posat en marxa un pla d’actuació adreçat a persones menors de 29 anys i que comporta una inversió de poc més d’1 milió d’euros provinents de les administracions supramunicipals i de les arques municipals.

Comentaris
To Top