Ciutat

Augmenta la producció de residus i es redueix la recollida selectiva

2.1 a 6 colLa reactivació del consum i la pèrdua de consciència ambiental del ciutadà són les causes que poden explicar que creixi la producció de residus i se’n recicli menys. Una situació que si no es redreça acabarà repercutint a les butxaques dels vallesans.  Aquest és l’advertiment fet pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental que acaba de presentar les dades que denoten que «el tractament de residus serà poc sostenible econòmicament i ambientalment».

Cada sabadellenc produeix 1’1 kilos de deixalles al dia. D’aquestes, poc més de les tres quartes parts (0’8 kilos) corresponent a la quantitat de residus que els sabadellencs generen a diari i que no es reciclen, van a parar a l’abocador. És a dir, de la brossa que es produeix a la ciutat, només se’n recull de forma selectiva un 29’7 per cent. Un percentatge que es situa lluny de les aspiracions fixades pel 2020 d’arribar a recuperar un 60 per cent de les deixalles.

A més, les dades de recollida selectiva locals també es situen per sota de la mitjana catalana (38’3 per cent) i del Vallès Occidental (34’1 per cent).

Les xifres corresponen a l’any 2015 i les van presentar el president i vicepresident  del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, Ricard Torralba i Marc Armengol respectivament, dimarts passat.

Comentaris
To Top