Ciutat

Augmenten les queixes dels veïns pel soroll i la brutícia als carrers

Els sorolls i la brutícia han estat les queixes del veïns que més han augmentat durant el darrer any a Sabadell. Així ho recull l’informe de 2015 del Síndic Municipal de Greuges presentat aquesta setmana. Durant l’any passat els ciutadans han presentat davant el Síndic Municipal de Greuges un total de 225 queixes, que representen un increment del 12 per cent respecte l’any anterior i de les quals 181 s’han resolt. D’aquestes, les que més han incrementat són les relatives a la contaminació acústica (passant del 2 per cent del 2014 al 8,5 per cent de l’any passat) i la brutícia dels carrers (que han passat del 6 al 10 per cent).

D’altra banda, la institució ha fet 1.478 assessoraments, que representen un augment del 24 per cent, i un total de 77 recomanacions a l’Ajuntament. El Síndic destaca que de les resolucions emeses al 2015, 3 de cada 4 han estat a favor de la ciutadania.

Sobre l’increment de queixes  per soroll, el Síndic Municipal de Greuges, Josep Escartín, assegura que «entenem el dret de lleure, però també el dret al descans», i lamenta que la normativa de sorolls vigent sigui «massa garantista». Així mateix, confia en «l’interès del govern actual en fer una nova normativa que resolgui problemes». L’informe determina que les queixes per sorolls es deriven de locals de concurrència pública com bars i restaurants i afirma que «el Síndic ha constatat una inactivitat de l’administració que duu als veïns a viure situacions que els pertorben la seva vida personal i familiar».

Comentaris
To Top