Ciutat

Rebuig unànime de l’Ajuntament als actes d’apologia del feixisme

Tots els grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Sabadell condemnen l’apologia del feixisme, així com les expressions i mostres de violència de caràcter discriminatori, d’odi, intolerància i hostilitat exercida per alguns grups cap a col∙lectius i persones de la ciutat. Aquesta ha estat una de les reaccions a l’episodi que es va viure dimecres al vespre a l’avinguda de Barberà entre activites de l’Obrera i grups d’estètica neonazi.DSC_8035
En aquest sentit, l’Ajuntament ha incorporat un punt a l’ordre del dia de la propera Comissió de la Convivència de Sabadell, prevista per al 18 d’abril, per tal d’avaluar la situació i manifestar un posicionament comú davant d’aquestes actituds.
La Comissió de la Convivència està formada per representants de tots els partits polítics presents al consistori, sindicats, entitats veïnals i ciutadanes, els cossos de seguretat (Policia Nacional, Autonòmica i Local), familiars de víctimes de la violència d’extrema dreta, el Síndic Municipal de Greuges, el Col∙legi d’Advocats de Sabadell, representants de la comunitat gitana, del col∙lectiu de gais, lesbianes i transsexuals, representants del col∙lectiu d’immigrants i personal de l’Ajuntament especialitzat en convivència, joventut, educació i drets civils.
Es tracta d’un instrument ciutadà de seguiment i d’intervenció directa en els casos d’agressions o discriminació per raó de xenofòbia, racisme i/o homofòbia. Les funcions de la comissió són les de debatre i validar les diferents accions que des de la ciutat es posin en marxa amb l’objectiu d’afavorir la convivència, la cohesió social i l’eradicació de qualsevol tipus de violència motivada pel racisme, l’homofòbia i la xenofòbia.
En un comunicat l’Ajuntament de Sabadell ha indicat que vol reafirmar el compromís amb la convivència entre cultures, religions i ideologies i el rebuig a qualsevol tipus de violència, discriminació o criminalització́ per causa d’aquestes.

Comentaris
To Top