Ciutat

Juli Fernàndez: «Sabadell és la capital del republicanisme de Catalunya»

Sabadell ha estrenat avui el nou carrer de la República. L’alcalde, Juli Fernàndez, i representants de les forces polítiques presents al govern han fet la descoberta de la placa a la cantonada del fins ara carrer Alfons XIII amb el de les Tres Creus. L’acte institucional ha estat compartit amb Sabadell per la República, l’entitat que des de fa més de vint anys ha insistit per tal que el carrer d’Alfons XIII es passi a dir de la República.
L’alcalde, Juli Fernàndez, en el seu discurs ha constatat que «Sabadell té un ajuntament molt republicà» i que de fet, «la ciutat és la capital del republicanisme de Catalunya». En un altre moment de la seva intervenció ha dit que «el republicanisme ofereix solucions des de la vessant de l’internacionalisme». Sobre l’anterior nom del carrer Fernàndez ha afirmat que «ja era hora de poder treure la vergonya dels borbons del centre de la ciutat». Tot seguit ha tingut un record pels alcaldes republicans del 1931 al 1939.
Prèviament, Germà Barlart, president de Sabadell per la República, ha fet la presentació de l’acte i ha recordat que «avui fa un any i 7 dies que l’Ajuntament va aprovar el canvi de nom del carrer». Ha constatat que «ho va aprovar una majoria republicana» i ha afegit que «l’Ajuntament segueix sent majoritàriament republicà encara que ens plogui des dels balcons». La frase la va dir després que algún llencès aigua des d’un balcó disconforme amb el canvi de nom del carrer.

Comentaris
To Top