Ciutat

Pressió per eliminar els noms de carrers i places del franquisme

PORTADA 1 A 8 COL.Crida per Sabadell vol que es revisi el nomenclàtor local per eliminar els noms de carrers dedicats a noms franquistes i personatges que no representen valors democràtics. Entre els noms que considera que han de ser eliminats i substituïts destaca les places dedicades als alcaldes franquistes Josep Maria Marcet i Antoni Llonch, el del carrer Alfons Sala, col·laborador de la dictadura de Primo de Rivera, i el de Marquès de Comillas, traficants d’esclaus al segle XIX.
A més, l’organització creu que és imprescindible retirar totes les plaques amb simbologia franquista de l’antic ministeri de l’habitatge franquista que encara són presents a molts edificis de Sabadell.
El portaveu de la Crida Lluís Perarnau proposa mesures que vagin acompanyades d’una campanya de sensibilització contra el feixisme per part de l’Ajuntament i que a l’hora de substituir els noms d’aquests carrers s’aposti per una major presència femenina en el nostre nomenclàtor».
La demanda arriba després que s’hagi fet oficial el canvi de nom de l’antic carrer d’Alfons XIII per l’actual carrer de la República. Una modificació que significa un «primer pas molt important i una victòria d’anys de mobilització popular», manifesta l’organització

Comentaris
To Top