Ciutat

La nova Llar Residència de CIPO entra en funcionament

Aquest cap de setmana, la Fundació CIPO, per a persones amb discapacitat, ha inaugurat una nova llar-residència amb capacitat per a 20 usuaris al Complex Parc Central. Amb un total de gairebé 500 metres quadrats, el projecte ha tingut un cost de 220 mil euros.

La inauguració de la nova llar-residència de la Fundació CIPO suposa un pas endavant el la qualitat de l’atenció a persones amb discapacitat.

Xavier Martínez, gerent de la fundació, recorda l’origen d’aquesta entitat: «Aquest nou espai suposa una millora substancial al servei a les persones, que és els nostre sentit de ser, el motiu pel qual van néixer com a associació. Les llars-residència són vitals per a l’autonomia de les persones amb discapacitat».

L’entorn també constitueix una millora important: «L’espai permet compartir experiències amb els veïns i normalitzar la vida d’aquestes persones. A més, té un patí exterior, sales interiors i un parc enorme al costat per realitzar tot tipus d’activitats».

L’espai

La nova llar-residència té una superfície de prop de 500 metres quadrats, dividits en dues unitat de convivència amb capacitat per a 10 persones cadascuna.

Les unitats de convivència són pisos amb diferents habitacions amb espais comuns, com ara la cuina i el menjador.

«Aquest pis millora l’accessibilitat, unes comoditats que eren necessàries», explica Martínez.

Del total de 20 places, només queden dues vacants. El procés per accedir a aquestes places concertades és mitjançant el departament de Benestar i Família de la Generalitat.

L’import ve determinat pels ingressos de cada família i està obert a qualsevol dels quatre graus de discapacitat que marca la fundació: Intermitent, Limitat, Extens i Generalitzat.

Està destinat a adults de 25-60 anys. Aquests usuaris, participen durant el dia al centre especial de treball, o bé a les teràpies ocupacionals -en cas que el seu grau de discapacitat impedeixi que puguin treballar-

«En aquests pisos acollim la gent que vol ser independent i tenir major autonomia, o a usuaris de famílies que ja no es poden ocupar del fill perquè s’han fet grans o perquè té unes necessitats més específiques», explica el gerent de CIPO.

Comentaris
To Top