Publicitat
Ciutat

Redueixen l’ús de productes químics en el tractament de l’arbrat viari

El tipus de tractament que es faci als arbres de la ciutat pot incrementar o disminuir els riscos per la salut de les persones. A Sabadell, l’Ajuntament ha començat a aplicar mecanismes naturals per combatre les plagues. Sabadell compta amb més de 25.000 arbres en espais enjardinats i més de 30.000 als carrers. Tots ells pertanyents a 43 espècies diferents. El seu manteniment requereix també d’actuacions adreçades a combatre les plagues ja que alguns insectes no sols danyen l’exemplar sinó que també perjudiquen l’entorn. L’enginyera tècnica agrícola Anna Lleixà publica un article al web municipal en el què recorda que els insectes poden proliferar i acabar sent una plaga la qual cosa provocaria perjudicis com ara la caiguda de melassa a les voreres o als cotxes. Lleixà, que parla de les tècniques emprades per combatre les plagues, apunta que des del 2005 Sabadell disposa d’un pla de gestió integrada que aposta per mètodes naturals. És a dir, s’estudien les plagues i les seves relacions amb l’entorn i s’avaluen tots els mecanismes de protecció vegetal disponibles. 9.1 A 4 COL

Publicitat
Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top