Arxiu

L’escassa precipitació d’aquest estiu obliga a fer regs al Bosc de Can Deu

Bombers treballant per sufocar el foc declarat divendres a Can Llong
L’alcalde i el regidor d’Espai Públic, al centre, van presentar els nous autobusos, que incorporen entrades d’USB, amb el president de la TUS / ESTEVE BARNOLA

– E. Álvarez –

L’estiu de 2016 ha estat un dels més secs dels darrers anys. Per això, la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, propietària del Bosc de Can Deu, ha fet regs extraordinaris durant els mesos de juliol i agost. Han sigut un total de 9 sessions a càrrec de l’Associació de Defensa Forestal (ADF). La principal finalitat de les jornades de reg a Can Deu ha estat contribuir a la supervivència dels nous arbres plantats al bosc. Un dels responsables de l’Espai Natura, Hilari Teixidó, explica que «l’estiu és el període de l’any més perillós per la implantació dels plançons a causa de les elevades temperatures i la poca precipitació, degut a que les plantes encara no han desenvolupat suficientment les arrels». Enguany s’ha agravat perquè ha estat un estiu molt sec. Cal recordar que durant els mesos de gener i febrer se’n van plantar cinc mil nous arbres (pins i alzines) a Can Deu, gràcies a la col·laboració d’uns 1.400 ciutadans i en el marc del pla d’actuació per a la recuperació del bosc, que va quedar devastat a la ventada del 9 de desembre de 2014 amb la pèrdua de més de 40 mil arbres. Durant els mesos de juliol i agost s’han fet un total de 9, dues a cadascuna de les quatre zones de plantació i una més extraordinària. Les zones han estat l’àrea de Sant Julià, Vallehermoso (la més propera al barri de Can Deu), l’aparcament de la carretera de Sabadell a Matadepera i la zona de Sant Vicenç.

El portaveu del grup socialista, Josep Ayuso, no veu voluntat política en el Govern, per recuperar un espai emblemàtic com és el bosc de Can Deu. La formació manté que més d’un any després de la moció aprovada per la recuperació del bosc i la viabilitat de la municipalització dels terrenys, «no coneixem cap mesura». Per això, Ayuso demana un compromís ferm per part del Govern perquè «s’impliqui activament en la reforestació».

D’altra banda, ja estan obertes les nscripcions per participar a les activitats per a escolars que ofereix l’Espai Natura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, a l’entorn de la Masia de Can Deu. Enguany, a més, als grups escolars que facin activitats a l’espai entre els mesos d’octubre de 2016 a març del 2017, se’ls oferirà la possibilitat de col·laborar en la reforestació del Bosc de Can Deu plantant un plançó a la zona de Sant Vicenç de Verders.

Comentaris
To Top