Arxiu

Finalitza un estiu molt sec amb només nou dies de pluja a la ciutat

Aquest dijous comença la tardor de 2016 deixant enrere un dels estius més secs dels darrers anys a la ciutat. Només ha plogut nou dies i s’han acumulat 44,4 litres per metre quadrat, quan la mitjana històrica d’aquest període és de 120 l/m2. L’absència de precipitació ha estat la dada més significativa des del punt de vista meteorològic aquest estiu a la ciutat. El període ha acabat amb només nou dies de pluja i un total acumulat de 44,4 litres per metre quadrat.
El meteoròleg Antoni Baqués argumenta que «des del punt de vista estadístic, podem dir que aquest estiu ha estat atípic pel que fa a precipitacions, ja que la mitjana dels darrers anys és de 120 litres per metre quadrat». Enguany han caigut doncs 76 litres menys del que és habitual.Aquesta sequera s’ha fet palesa a carrers i places, on els espais verds han quedat secs, i ha estat especialment visible a zones com el Parc Catalunya. A la via pública la sequera ha provocat la caigua de branques d’arbres, malmesos per l’absència de pluja.
Baqués explica que «és normal que a partir de la segona quinzena d’agost apareguin tempestes per la tarda, però enguany aquestes tempestes només han aparegut molt tímidament a finals d’estiu, amb precipitacions molt importants en alguns indrets, però més aviat minses a Sabadell».
Pel que fa a temperatures, aquest estiu la mitjana de les màximes ha estat de 30,3 graus, i la mitjana de les mínimes de 17,3 graus.
Tenint en compte la comparativa històrica, les temperatures han estat dins els valors normals (de 30,1 i 17 graus respectivament. «El fet que hagi plogut tan poc ha contribuït a augmentar aquesta sensació de calor, per bé que les temperatures més extremes no hagin estat massa elevades», diu Baqués. Una de les singularitats d’aquest estiu és que s’han registrat màximes superiors als 30 graus un total de 54 dies, per tant ha hagut molts més dies amb sensació de calor forta en les franges centrals del dia.
Les temperatures sufocants de principis de setembre han afectat a les ciutats i els seus habitants en diversitat d’aspectes. Els comerços no han estat l’excepció i també han patit els efectes de la calor. 2-1-a-8-col

Comentaris
To Top