Ciutat

L’Ajuntament apel·la a la població per detectar pisos buits i ocupacions

Glòria Rubio, Juli Fernàndez i Gabriel Fernàndez
Glòria Rubio, Juli Fernàndez i Gabriel Fernàndez / ESTEVE BARNOLA

– Yolanda Rico –

En el marc d’una campanya de conscienciació ciutadana sobre el dret a l’habitatge, l’Ajuntament vol que la població s’impliqui a l’hora d’exigir els seus drets i també a l’hora de treballar perquè els pisos buits arribin al mercat de lloguer.nse llar a Sabadell» l’Ajuntament posarà en marxa una campanya de sis setmanes amb la què informarà dels recursos municipals que es posen a disposició de la població per tal de defensar el dret a l’habitatge.

Entre els serveis que s’ofereixen figura el d’assessorament a les comunitats de veïns que denunciïn un «ús anòmal de l’habitatge». En aquest sentit, conviden la població a adreçar-se al servei d’Habitatge en cas que detectin pisos buits o una ocupació irregular perquè els tècnics acompanyin la comunitat a l’hora de fer les gestions adients. L’alcalde, Juli Fernàndez, va presentar dimecres la campanya juntament amb la tinenta d’alcalde de Territori, Glòria Rubio, i el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez.
L’alcalde va insistir en que l’equip de govern «vol mobilitzar els pisos buits i posar-los al servei del dret d’habitatge». I va afegir que «barrejar règim de tinença amb actes incívics, delinqüencials i de seguretat és pervers».

En cas de detectar pisos desocupats l’Ajuntament treballa d’acord a l’ordenança municipal que regula el procediment per verificar els habitatges buits per aconseguir que arribin al mercat de lloguer. S’entén per habitatge buit aquell que roman desocupat permanentment i sense causa justificada durant més de dos anys. L’Ajuntament també ha detectat casos de famílies a les què han cobrat per ocupar un pis buit.

Comentaris
To Top