Arxiu

Augmenta un 36 per cent el nombre d’alumnes que mengen a l’escola

Durant els darrers dos cursos escolars el nombre d’alumnes que mengen a les escoles públiques de la ciutat ha crescut un 36 per cent. L’augment de beques menjador, així com l’aposta per la qualitat del servei de gestió unificada són les causes.

C2-1-a-6-colada dia gairebé 2.300 alumnes sabadellencs mengen a la seva escola. Aquesta és la xifra d’usuaris dels menjadors que pertanyen al servei de gestió unificada, integrat per 26 escoles d’infantil i primària de la ciutat.
La mitjana diària de comensals ha augmentat significativament els darrers dos anys, passant dels 1.648 nens i nenes del curs 2013-2014 als 2.247 del 2015-16 (un 36,3 per cent més). En aquests moments, acabat de començar el nou curs, encara no es coneix la mitjana diària, tot i que «previsiblement anirà augmentant de forma progressiva al llarg del 2016-2017», segons assenyalen fonts municipals.
Les raons d’aquest creixement són bàsicament dues. D’una banda, l’increment de beques menjador, que tenen com a màxima garantir l’alimentació saludable a tots els infants. I, per altra part, l’aposta per la qualitat.
En aquest sentit, el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell, Joan Berlanga, assegura que «des del govern tenim la convicció que és important canviar l’actual model de consum i avançar en la implantació d’un consum de proximitat i ecològic, i és per això que hem treballat per introduir aquestes millores».
Així doncs, l’Ajuntament com a gestor i l’empresa concessionària del servei unificat, Serhs Food, han introduit aquest curs més productes amb certificació ecològica i de proveïdors de proximitat. Els ingredients de base dels menús tenen ara més carn, lactis, fruita, verdura i llegums procedents de diferents indrets de Catalunya.

Comentaris
To Top