Ciutat

El govern municipal augmentarà els agents de Policia Municipal de dia i reduirà els de nit

 El Govern municipal prepara una reorganització de la Policia Municipal amb l’objectiu d’augmentar la presència dels agents de la Policia Municipal als carrers de la ciutat durant les hores diürnes. La iniciativa es basa en el marc d’implantació del nou model de Policia basat en la proximitat i en la prevenció a través del contacte amb la ciutadania

Una part d’aquest nou model passa per la reestructuració del servei de manera que, dels 14 efectius actuals durant el dia, es podrà passar a 28, redistribuint els efectius redimensionats que en aquests moments hi ha al torn de nit. Segons el govern, la redistribució situarà també Sabadell en una ràtio equiparable a la resta de ciutats de similars característiques on, durant la nit, compten entre 4 i 5 patrulles –davant les 8 actuals‐ que se sumaran, alhora, a les dotacions del servei efectuat pels Mossos d’esquadra.

L’objectiu d’aquesta reorganització és fer una distribució més racional dels efectius en funció de les necessitats reals de la ciutat i on, segons dades de l’estudi realitzat per la mateixa policia, mostren que la majoria dels actes delictius es produeixen durant les hores centrals del dia.

D’altra banda, amb aquesta mesura es dóna també resposta a les demandes recollides des de diferents associacions de veïns que, al llarg de les darreres setmanes i a través de diverses reunions amb l’Ajuntament de Sabadell, han mostrat en pro d’afavorir la convivència ciutadana amb més presència policial al territori.

La reorganització del servei vindrà reforçada igualment amb la incorporació de nous agents. Als sis nous efectius, que acaben de superar el concurs per proveir amb noves places d’agents la plantilla de la Policia Municipal ‐i que es podran incorporar al 2017, un cop hagin passat la fase actual de formació a l’escola de Policia de Catalunya‐ se sumaran les 9 noves places d’agent que sortiran a concurs al llarg del 2017.

Aquesta reducció d’efectius durant la nit ha provocat malestar entre la plantilla segons ho han indicat els representants sindicals.dsc_0705

Comentaris
To Top