Arxiu

Més d’un milió de turistes van visitar la comarca durant el 2015

El sector turístic està en expansió a la comarca. Segons les dades de l’informe sobre activitat turística de la Diputació de Barcelona, durant el 2015 el Vallès Occidental va superar el milió de pernoctacions i l’impacte econòmic de l’activitat va ser de més de 133 milions d’euros.

L’any passat van dormir als hotels del Vallès Occidental 1.061.148 persones. Des del Consorci de Turisme del Vallès Occidental subratllen que aquesta xifra «consolida la comarca com a destinació turística, amb una estructura d’allotjament turístic significativa i bons resultats tant pel que fa a l’oferta com la demanda».
L’impacte econòmic global va ser superior als 133 milions d’euros. Del total, gairebé 60 milions d’euros corresponen a la despesa per estada. L’informe d’on s’extreuen les dades (‘Activitat turística de la destinació Barcelona 2015’ elaborat per Turisme de la Diputació de Barcelona) revela que el preu mitjà de l’estada a la comarca és el més alt de la província de Barcelona, situant-se en 55 euros per persona i nit, el que suposa un increment de 8 punts respecte al 2014.
Creixement exponencial
L’import restant de despesa, uns 74 milions d’euros, es distribueix en transport, allotjament i paquet turístic.
El president del Consorci de Turisme de la comarca, Víctor Puig, destaca la consolidació del sector i augura que «s’intueix un creixement exponencial d’aquest sector pels propers anys».
Respecte a l’oferta, destaca «l’increment en el nombre de places d’hotel (22 més, que situen la comarca en un total de 6.034 places), el manteniment de places de turisme rural, 5 noves places d’apartaments i 271 habitatges d’ús turístic, que els situa com a segon més important de la comarca».
L’informe de la Diputació dóna a conèixer que «la majoria de persones que visita el Vallès Occidental (més d’un 61 per cent) ho fa per motius professionals, i només un 20 per cent ho fa per vacances i/o oci». L’estada mitjana de les pernoctacions és de 3,7 nits, tot i que el percentatge més elevat passa dos nits.
Entre els elements que més valoren els visitants, figuren la seguretat, el caràcter i amabilitat de la gent i la qualitat de l’allotjament. La valoració global dels visitants és de 8,1 sobre 10. Entre altres aspectes que també són valorats en positiu hi ha la neteja, el transport públic, el comerç o l’entorn natural.2-1-a-8col

Comentaris
To Top