Ciutat

Només un 1 per cent dels alumnes de secundària tenen beca de menjador

Dels 9.278 alumnes que estudien secundària obligatòria a la ciutat, només 109 tenen assignada una beca de menjador, el que representa tan sols un 1 per cent. El Consell Comarcal del Vallès Occidental, juntament amb els Ajuntaments de Sabadell i Terrassa, denuncien que els alumnes de secundària de la comarca no tenen garantit l’accés a les beques de menjador, i reclamen una solució a aquest dèficit.
En paraules del president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez «el Departament d’Ensenyament s’ha desentès de les beques menjador a secundària i, juntament amb Sabadell i Terrassa, reclamem que es treballi per crear un model homogeni i normalitzat que doni resposta a les necessitats de les famílies més vulnerables».
En el cas de Sabadell, aquest curs estudien secundària obligatòria 9.278 alumnes, i només 109 tenen un ajut de menjador assignat (un 1,1 per cent). A tot el Vallès Occidental hi ha gairebé 40 mil estudiants i 290 beques.
Des de la posada en marxa de la jornada intensiva, els alumnes dels instituts públics no poden gaudir d’ajuts individuals de menjador. Per suplir aquesta mancança, des dels Serveis Territorials d’Ensenyament s’han anat fent excepcions i en aquests moments, dels 66 centres públics de tota la comarca, 11 poden accedir a beques.
A Sabadell només hi ha un centre públic, La Serra, al barri de Torre-romeu, on els seus alumnes poder accedir als ajuts. A data del 13 d’octubre, hi ha 24 estudiants becats, que dinen a les instal·lacions de l’escola pública contígua, l’Agnès Armengol. Als centres concertats, en canvi, al no tenir jornada intensiva, el nombre de becats és superior i arriba fins a 85 estudiants.4-1-a-4-col

Comentaris
To Top