Ciutat

Un 5 per cent menys de dones se sotmeten a quimioteràpia cada any

Durant el 2015, es van diagnosticar 271 casos nous de càncer de mama. El Programa de Cribatge té una acceptació molt gran entre les dones, però els experts alerten de la necessitat de portar, també, una vida saludable.
La xifra de casos nous de càncer de mama manté la tendència dels darrers anys. de les 271 dones que van ser diagnosticades, al voltant de la meitat ho van ser gràcies al Programa de Cribatge de Càncer de Mama (PCCM).
El doctor Miquel Àngel Seguí, director de la Unitat de Patologia Mamaria del Parc Taulí, recorda que es tracta d’una malaltia amb un alt percentatge de curació. 8 de cada 10 dones superen un càncer de mama. Per tant, explica que els esforços van dirigits «a millorar la qualitat de vida de les pacients»: «Hi ha alguns tractaments que afecten a la fertilitat i estem treballant per lluitar contra això, per exemple. Estem fent estudis genètics cada cop més complets que ajuden a tenir un diagnostic més personalitzat».
Aquest dimecres es commemora el Dia Mundial del Càncer de Mama. Una data que han volgut aprofitar totes les enitats que lluiten contra aquesta malaltia per donar visibilitat a les seves associacions i a la malaltia.
Dissabte, l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) va instal·lar dues taules informatives (Mercat Central i Sant Antoni Maria Claret) per fer conscienciar a la població i per recaptar fons per a l’entitat.
També Oncolliga va ser present al Mercat Central durant el matí de diumenge. L’associació d’ajuda al malalt oncològic i als familiars va repetir, un any més, l’encesa d’espelmes solidaria i es van escriure missatges en globus que es van enlairar després.

cancer

Comentaris
To Top