Ciutat

L’Ajuntament diu que està revisant la concessió del cementiri a Torra S.A.

L’aprovació del programa d’inversions per al bienni 2016-2017 de la concessió del cementiri municipal va ser un dels punts de la sessió plenària que va suscitar la discussió més agra entre els grups municipals.
Mentre l’equip de govern anunciava que per primera vegada es requeriria a l’empresa concessionària el compliment del pla d’inversions i responsabilitzava el PSC de les carències que creuen que té la concessió, el portaveu socialista, Josep Ayuso, dubtava que s’estigués fiscalitzant l’empresa.
«No va ser un procés transparent» i és urgent «posar-hi ordre», va exposar la portaveu de Guanyem, Marisol Martínez, qui va recordar que l’empresa forma part del sumari del cas Mercuri. El regidor de Salut, Ramon Vidal, no va voler entrar en consideracions polítiques segons va advertir.4-3-a-4-col
El que sí ha reconegut és que l’Ajuntament està revisant la concessió per «veure quins aspectes es poden corregir» perquè «el plec de condicions no està del tot ben fet però és el que ens hem trobat i hem de negociar amb l’empresa».
De moment, Torra S.A. haurà d’haver invertit durant el període 2016-2017 un total de 532.915 euros. Pressupost que es destinarà a la construcció d’un centenar de nínxols, a la connexió entre els recinte meridional i la Via Làctia, a la permuta de 25 nínxols afectats per les obres a un altre lloc, i a l’estudi dels espais que es poden adaptar per dipositar les cendres dels difunts.
Obres a la part antiga
La inversió també s’haurà de destinar a la pavimentació i millora del cementiri antic i a temes de seguretat. En aquest sentit, Vidal ha explicat que s’instal·laran càmeres de viodeovigilància a l’interior del cementiri per evitar els actes vandàlics i robatoris que es produeixen en aquests moments.
Però segons Vidal també advertiran l’empresa que inverteixi el que encara no s’ha fet durant el període 2014-2015 i que ascendeix a poc més de 270.700 mil euros.

Comentaris
To Top