Ciutat

La Crida despenja la bandera espanyola de l’Ajuntament sense consentiment

Aquesta ha estat la imatge durant unes hores
Aquesta ha estat la imatge durant unes hores / ESTEVE BARNOLA

– E. Concejo –

Un grup de La Crida ha despenjat aquest divendres al matí la bandera espanyola de la façana consistorial «per denunciar la detenció de l’alcaldessa de Berga». Segons la formació antisistema, l’acte ha estat «una acció simbòlica per denunciar la persecució judicial i policial de l’independentisme».

Els quatre regidors de La Crida –Míriam Ferràndiz, Glòria Rubio, Albert Boada i Maties Serracant– es van desplaçar fins als jutjats d’aquesta localitat del Berguedà per participar en la concentració de suport.
L’absència de la bandera ha molestat alguns grups municipals. Josep Ayuso (PSC) ha titllat l’acte de «postureig», mentre que Ciutadans l’ha descrit com a «circ de banderes».

El popular Esteban Gesa ha anat més enllà i després de denunciar el consistori a la Delegació del Govern, ha portat una bandera al despatx de l’alcalde de Sabadell «per si la tenia a la tintoreria o l’ha perduda». Juli Fernàndez no l’ha volgut atendre personalment i ha fet l’entrega a una treballadora municipal.

L’ajuntament s’ha desmarcat de l’acte i assegura que ha estat «una acció unilateral d’un grup municipal». A primera hora de la tarda un operari va tornar a penjar la bandera i el consistori ha anunciat que portarà aquesta qüestió a debat en el pròxim Ple. Així mateix, ha penjat una pancarta amb el lema ‘Defensem les decisions del poble’ en suport a l’alcaldessa de Berga.

Comentaris
To Top