Ciutat

La NASA selecciona com imatge del dia la d’un soci de l’Astronòmica

tarantula_drudis_960La millor fotografia astronòmica del dia seleccionada per la NASA ha estat otorgada a Josep M. Drudis, soci de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell per una imatge de la Nebulosa de la Taràntula. La NASA selecciona cada dia, d’entre milers de fotografies que li arriben d’arreu del món, una imatge com la millor del dia. Aquesta imatge surt publicada a la web: http://www.apod.cat/ en la seva versió catalana i https://apod.nasa.gov/apod/astropix.html en la seva versió original.
La imatge seleccionada avui és una excel·lent fotografia de la nebulosa de la “Taràntula”. Es tracta d’una imatge de gran qualitat que mostra gran quantitat de detalls de les estructures internes d’aquesta nebulosa i la teranyina del voltant. També s’aprecien alguns cúmuls d’estrelles que hi ha en aquesta fàbrica estel·lar. Entre ells hi trobem NGC 2070, el cúmul amb els estels més massius i brillants coneguts.

Josep M. Drudis és un astrofotògraf molt innovador en el processat d’imatges. Actualment viu als Estats Units i ha estat professor d’astrofotografia a l’Agrupació Astronòmica de Sabadell i participa de forma molt activa en el grup d’astrofotografia.

Comentaris
To Top