Ciutat

El Sindicat Professional de Policies demana replantejar el nou model

Can Marcet, seu de la Policia Municipal
Can Marcet, seu de la Policia Municipal / E.B.

– Y. R. –

El Sindicat Professional de Policies Municipals de Catalunya (SPPM-CAT) vol que l’Ajuntament replantegi el model de policia de proximitat que ha implantat recentment per la manca de recursos materials i humans.

Adverteixen que la reestructuració acabarà afectant el servei. El sindicat assegura que no vol suscitar l’alarma a la ciutat però sí apel·la a la responsabilitat política i a la congruència per posar en marxa el nou model policial.

Segons han informat els seus membres en aquests moments falten recursos materials i humans per poder prestar aquest nou servei de policia de proximitat que, indiquen, no critiquen. «Falta congruència en la justificació de la reestructuració», manifesta el col·lectiu. Assegura que, arran de l’accident mortal de la matinada de dissabte, el servei de Policia Municipal va quedar col·lapsat perquè «no hi havia recursos a la central de comunicacions, ni al lloc de l’accident ni tampoc jurídics per redactar un atestat com calia». Adverteix que vol respectar el dol dels afectats però que és important que la ciutat conegui el que està passant que «no s’ha debatut prèviament». La situació ha creat malestar entre els agents, també denunciat per l’Associació de Policies Units, que han manifestat la seva indignació per com van haver de fer front a l’accident.

Comentaris
To Top