Ciutat

Expedients per sancionar Can Xupa i Ca n’Alzina per infraccions molt greus

L’Ajuntament ha resol dos expedients sancionadors contra els propietaris de les finques de Ca n’Alzina i Can Xupa per infraccions molt greus com abocaments de terres contaminants, tala d’arbres i obertura de camins sense permís.El cas de presumpta corrupció urbanística que va sacsejar l’Ajuntament a finals del 2012 va tornar ahir a estar sobre la taula quan la tinent d’alcalde de Territori, Glòria Rubio, va informar que s’havia resol un expedient sancionador relacionat amb obres realitzades en els darrers anys a Can Xupa i Ca n’Alzina.
La primera de les finques forma part de la peça 6 del Cas Mercuri per abocaments de runes procedents de diferents obres en aquesta superfície.
El consistori traslladarà al jutjat que porta el cas i també a Fiscalia l’expedient per «les possibles infraccions penals que se’n puguin derivar». Als dos propietaris d’aquesta finca l’Ajuntament proposa una sanció de més de 600.000 euros que queda suspesa fins que els tribunals no hagin resol el procediment penal que afecta a la finca. Els expedients referents a aquest àmbit recullen abocaments de runa i moviments de terra, obertura de camins i tala de massa arbòria, entre altres actuacions.
A més, en aquest cas, i davant la negativa dels titulars de retirar les terres que s’hi han abocat, l’Ajuntament ha obert el procés d’execució subsidiària per restaurar l’espai.4-1-a-4-col
Una actuació que suposarà a les arques municipals una despesa aproximada de 800.000 euros. Un import que Rubio va remarcar que els propietaris haurien de retornar a l’Ajuntament.
«Serem rigoroses i implacables a l’hora d’incoar els expedients necessaris per protegir el nostre rodal» va dir la regidora qui va destacar que aquests expedients suposen els primers processos sancionadors de quanties similars que es presenten a la ciutat la qual cosa «denota la voluntat dels governs anteriors» per tenir cura de l’entorn.
Pel que fa a l’altre expedient, aquest s’obre per unes obres fetes a la part sud de Ca n’Alzina consistents en abocaments de terres i fems, obertura de camins i en la construcció de tancaments. En aquest cas la infracció urbanística també es considera molt greu i la sanció que es proposa sobrepassa els 100.000 euros.
Imports que, segons l’Ajuntament, podria arribar a doblar-se ja que els expedients poden comportar la constitució de diverses infraccions urbanístiques molt greus, susceptibles de ser sancionades cada una amb multes de fins a 1.500.000 euros. En total són tres els expedients que es tramiten ja que la multa que afecta a Can Xupa també implica a l’únic propietari de Ca n’Alzina.

Comentaris
To Top