Arxiu

El lloguer d’habitatges s’estanca per la poca oferta i l’elevada demanda

Tot i que el nombre de contractes de lloguer que es signen a la ciutat ha deixat de créixer, el comportament dels preus no ha estat el mateix. La forta demanda d’habitatges de lloguer, en molts casos per part de les famílies que han quedat al marge del mercat de la compra-venda per problemes econòmics, ha anat acompanyada d’un constant increment dels preus en els darrers tres anys. En el primer trimestre d’aquest any el preu mensual del lloguer d’un pis o casa a Sabadell s’ha incrementat un 4,5 cent respecte el mateix període de l’any anterior. Les persones que lloguen un habitatge a la ciutat paguen de mitjana cada mes 525,27 euros.
Un import que implica pagar 22,53 euros més que l’any passat. Aquest, però, no és el màxim assolit en els darrers anys. A l’inici de la crisi els lloguers costaven poc més de 600 euros mensuals. Com passa en aquests moments, el preu depén de les característiques del pis i de la zona en la què es trobi situat. Les dades corresponen a l’Observatori de l’Economia Local.
Arran de la crisi i del creixent nombre de famílies que s’han vist privades d’un habitatge com a conseqüència dels desnonaments, la demanda de pisos de lloguer social s’ha disparat en els darrers anys a la ciutat. Però l’oferta ha estat insuficient per fer front a aquesta forta demanda. La tinenta d’alcalde de Territori, Glòria Rubio, xifra en 920 els habitatges d’aquestes característiques. El nombre podria superar el miler si finalment es compleixen les previsions municipals i se’n construeixen 105 més gràcies a la venda d’uns terrenys de Can Gambús. La carència d’aquest recurs contrasta amb els pisos que hi ha buits a la ciutat. Immobles en mans de grans tenidors als què l’Ajuntament ja ha demanat que els cedeixin per poder posar-los al mercat de lloguer social. El consistori té comptabilitzats més de 7.200 pisos sense ocupar i d’aquests més de 1.400 pertanyen a entitats financeres. Des de l’any 2011 han arribat a l’Ajuntament més d’un miler de casos de famílies que demanaven un lloguer social
Experts del sector donen la seva opinió de tot plegat2-1-a-8-col en l’edició de paper de Diari de Sabadell d’aquest dissabte.

Comentaris
To Top