Ciutat

El pressupost del 2017 prioritzarà les polítiques socials i el manteniment urbà

5-1-a-4-colL’Ajuntament disposarà l’any que vé de 200,4 milions d’euros per gestionar la ciutat. Un pressupost, que es sotmetrà a la votació del Ple el proper dilluns, i que representa un increment del 9,9 per cent respecte el 2016. Les polítiques socials i el manteniment de l’espai públic seran dues de les prioritats del govern l’any vinent. La major capacitat d’inversió de l’executiu local permetrà dur a terme 1.300 actuacions per la reparació i renovació de l’espai públic, incrementar les beques menjador, les accions de promoció econòmica i les polítiques socials. També es duran a terme millores als equipaments esportius com al poliesportiu de Les Termes i al Pavelló de Sol i Padrís, així com la creació de una pista a Torre-romeu. En l’àmbit educatiu destaquen activitats extraescolars gratuïtes a 12 escoles públiques i la contractació de professors auxiliars de conversa en anglès per als instituts públics. En matèria de salut s’ha anunciat un programa d’odontologia social.
L’alcalde, Juli Fernàndez, acompanyat de la resta de tinents d’alcalde que conformen el govern -Joan Berlanga (UxP), Glòria Rubio (Crida), Marisol Martínez (Guanyem)- va presentar el pressupost que ascendeix a 200,4 milions d’euros, 18 milions més que al 2016. Una major eficiència recaptatòria i l’anàlisi de com incorporar més ingressos directes són dos dels aspectes que augmentaran la capacitat inversora del consistori, com va dir l’alcalde. A aquest aspectes cal afegir l’increment dels ingressos externs com ara els procedents d’altres administracions (38 per cent). En cap cas, va subratllar Fernàndez, el creixement no respon a una major pressió fiscal malgrat que la pujada de la taxa de residus aportarà a les arques municipals 790 mil euros més.
L’Ajuntament ingressarà 1,8 milions d’euros per la venda de parcel·les de Can Gambús amb l’objectiu de construir 105 pisos de lloguer social. També arribaran 5 milions en concepte de contribucions especials per la urbanització de Can Llong i 3,4 milions d’un crèdit per a inversions. Les inversions reals creixen un 143 per cent en passar de 8 milions el 2016 a 21 milions el 2017, van dir.

Comentaris
To Top