Ciutat

Horts municipals per a persones amb rendes baixes i entitats socials

Joan Berlanga en el moment de lliurar els horts de Can Bages
Joan Berlanga en el moment de lliurar els horts de Can Bages / CEDIDA

– Y. R. –

L’Ajuntament ha cedit parcel·les municipals de Can Bages a persones amb rendes baixes i entitats socials per tal que les dediquin a l’activitat d’horta. El lliurament suposa en un canvi d’orientació d’aquest tipus d’espais.Passar de l’horta recreativa a l’horta social. Aquest és l’objectiu del canvi que ha introduït l’equip de govern en la cessió de parcel·les municipals. El lliurament es va fer a finals d’octubre i es van atorgar al Rebost Solidari i l’Associació d’Aturats de Sabadell.

Per tal de fer possible la cessió es van obrir dues convocatòries després de finalitzar les llicències d’ús anteriors.
Una d’elles estava destinada a les entitats socials per tal que puguin cobrir les necessitats bàsiques de les famílies i els col·lectius més afectats per la crisi. Cada entitat disposa de 800 metres quadrats dividits en vuit parcel·les de cultiu amb les casetes d’horta. Podran gaudir d’aquests horts durant quatre anys. A la convocatòria s’ofertaven tres parcel·les però només s’hi van presentar dues demandes per la qual cosa la superfície de l’altre hort ha servit per sumar més metres a les entitats adjudicatàries.

A la segona convocatòria, adreçada a persones físiques, només s’ha acceptat una sol·licitud per unitat familiar entenent que en formen part persones que conviuen en un mateix domicili. Es van oferir 32 parcel·les d’entre 80 i 90 metres quadrats.

Comentaris
To Top