Arxiu

El pressupost del 2017 prospera amb l’únic suport del govern

Amb els únics vots a favor de l’equip de govern (ERC, Unitat pel Canvi, Crida per Sabadell i Guanyem Sabadell) dilluns es va aprovar inicialment el pressupost municipal per al 2017. L’oposició (PSC, CiU, C’s i PP) es va pronunciar en contra d’uns comptes que, van dir, ni inclouen un projecte de ciutat i que tampoc s’han negociat.
E2-1-a-6-coll pressupost de l’any que ve s’incrementa un 10 per cent respecte al d’enguany i arriba als 200,4 milions d’euros. Una de els quantitats més elevades des que va començar la crisi que va obligar a disminuir-lo fins a 40 milions d’euros com va explicar el regidor de Nova Economia. Albert Boada va presentar els comptes com una eina amb la què «volem s’activi la despesa pública» per convertir Sabadell en un referent del país. Va destacar el fet que els ingressos externs creixin un 38 per cent. De la mateixa manera, va assenyalar que un milió d’euros es destinaran a projectes proposats per la pròpia ciutadania a través d’un procés participatiu que s’ha dut a terme a aquest any amb el nom de Construint Ciutat.
La transformació urbana serà una de les prioritats de l’equip de govern i a ella destinaran 59,8 milions d’euros. D’aquests, 27,7 milions seran per la neteja viària. En aquest àmbit l’equip de govern va fer èmfasi en les 1.300 actuacions d’urgència que es realitzaran per la reparació i renovació de l’espai públic. Les polítiques socials seran una altra de les grans prioritats dels govern, com van indicar, a les que destinen 35,5 milions. En aquest sentit va subratllar els 15,4 milions que absorbirà Acció Social i que representa un increment del 8 per cent respecte al 2016.
Recuperar el lideratge de Sabadell costarà 32 milions d’euros. Amb poc més de 9 milions per promoure l’esport de qualitat i la mateixa quantitat per la promoció econòmica. L’impuls de la participació i l’organització municipal rebrà 22,5 milions (13,6 per la Policia Municipal).
Per la tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Marisol Martínez, el pressupost és la «concreció d’una proposta política» que inclou treballar pels barris que fins ara havien estat «una assignatura pendent».
La continuïtat d’accions que ja desenvolupava l’anterior equip socialista va ser un dels arguments del portaveu del PSC, Josep Ayuso, per retreure a l’equip de govern que «la sensació és que la ciutat no arrenca i aquest pressupost no afavorirà l’embranzida». Per Ayuso els comptes representen «continuïtat de projectes cada vegada més petits i més casolans» a la vegada que va criticar la «poca iniciativa municipal» i el fet de «no tenir en compte l’oposició». Pel que fa al creixement dels ingressos procedents d’altres administracions va considerar que es tracta d’un fet «conjuntural i no gràcies al programa econòmic municipal».
Les factures que l’Ajuntament deu als proveïdors van centrar bona part de la intervenció de Carles Rossinyol, portaveu dels regidors del PDC (grup de CiU) qui també va advertir que no hi havia hagut un diàleg previ amb l’oposició. Rossinyol va subratllar també la manca «d’un projecte de ciutat definit mentre l’equip de govern es dedica a regalar 4 milions a finançar obres que corresponen a la Generalitat» en referència als diners que el consistori ha prestat a Salut per construir l’edifici d’urgències del Taulí.

Comentaris
To Top