Ciutat

Les noves Urgències del Parc Taulí seran una realitat a principis del 2019

Sabadell comptarà amb més espai a Urgències i amb un nou CAP l’any 2019. Unes millores que han estat possibles gràcies a l’acord entre Generalitat i Ajuntament, i als 4MEUR que ha avançat el consistori al CatSalut. En dos poc més de dos anys, el Parc Taulí comptarà amb dues noves plantes a Urgències. Una ampliació molt necessària i reivindicada des de fa temps, per descongestionar el Servei d’Urgència d’un hospital que aten una població de referència de 400 mil persones.
Es construiran dues noves plantes, amb una superfície de 2.136 metres quadrats, que s’ubicaran a sobre de l’actual bloc d’Urgències.
La finalitat d’aquest nou espai és la d’acollir els malalts de curta estada. D’aquesta manera, s’aconsegueix una major rotació i drenatge del servei, ara col·lapsat per la demanada i la manca d’espai.
Amb aquesta mesura, es podrà segmentar els malalts que ingressin al Servei d’Urgències del Taulí i facilitar la programació dels ingressos, optimitzant els recursos i millorant l’accessibilitat i la comoditat dels pacients.
L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, reitera el compromís municipal amb la qualitat de la sanitat: «L’aposta del Govern municipal per una sanitat pública de primer nivell és innegable i no ens trobaran en cap altre discurs que no sigui aquest».
Fruit d’aquest compromís, l’Ajuntament es va comprometre a efectuar un préstec de 4 milions d’euros a la Generalitat per sufragar aquestes obres d’ampliació. La partida, una aportació de caràcter patrimonial, s’han contemplat ja al pressupost del 2016, però és plurianual, amb partides repartides entre el 2017 i el 2019.
Les licitacions i les redaccions dels projectes d’obres, instal·lacions i equipaments correran a càrrec del Parc Taulí.
Tots aquests punts quedaran reflectits en el conveni que han de signar pròximament l’Ajuntament de Sabadell, el Servei Català de la Salut i el Consorci de la Corporació Sanitària Parc Taulí. Abans del pròxim setembre es finalitzarà la redacció del projecte de les obres d’ampliació del Servei d’Urgències. Els treballs podrien començar a finals del pròxim any i s’estendrien durant tot un any.
Segons aquest calendari, les noves Urgències del Taulí entrarien en funcionament durant els primers mesos del 2019.
4-1-a-4-colEl regidor de Salut, Ramon Vidal, ha posat en valor l’escenari futur que s’obrirà a la ciutat durant els pròxims anys amb l’ampliació de les Urgències del Taulí, i amb el nou CAP de Can Llong: «Podem dir que al 2020 Sabadell haurà avançat molt en garantir el dret a la protecció de la salut i a una atenció sanitària de qualitat

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top