Arxiu

Més protecció per a les dones en risc de patir agressions masclistes

Les espelmes van il·luminar un any més la plaça Doctor Robert en record de les víctimes de les violències masclistes que han acabat perdent la vida
Les espelmes van il·luminar un any més la plaça Doctor Robert en record de les víctimes de les violències masclistes que han acabat perdent la vida / LLUÍS FRANCO

– Yolanda Rico –

Aquest divendres s’ha commemorat el Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències envers les Dones. Una jornada que ha servit per fer visibles altres formes de maltractament, no només el físic, que de vegades són imperceptibles. I també per posar de manifest que calen recursos per eradicar la violència masclista i per atendre les víctimes. A Sabadell, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) ofereix assistència a totes les dones i disposa de recursos, com la teleassistència mòbil, per garantir la seva protección.

Un total de 38 dones sabadellenques afronten el seu dia a dia amb un dispositiu del qual no poden prescindir si volen estar segures. Es tracta de la teleassistència mòbil. Un aparell semblant a un telèfon mòbil que disposa d’un GPS i que permet que es posin en contacte amb Creu Roja només activant un botó.

Si en aquell moment la dona que demana ajuda no pot parlar, el GPS permet localitzar el punt exacte en el què es troba aquesta persona i, de forma immediata, s’activa el protocol que permet que es traslladin al lloc agents de la Policia Municipal o dels Mossos d’Esquadra per socórrer-la. En el que portem d’any de les 38 teleassistències que es troben actives a la ciutat, 17 han sol·licitat ajuda perquè temien per la seva integritat física.

Es tracta d’un servei ben valorat per l’Ajuntament ja que fins ara ha mostrat la seva eficàcia. No totes les dones que disposen del dispositiu són dones maltractades però sí que estan en risc de patir agressions. L’aparell el proporciona la Creu Roja després que els professionals del SIAD hagin valorat el risc que existeix en cada cas. No cal interposar denúncia contra el possible maltractador ni tampoc que existeixi una ordre de protecció. Tampoc hi ha un límit de temps perquè la dona utilitzi el dispositiu. Es tracta d’un recurs que funciona a Sabadell des de fa anys i que fins ara ha donat bons resultats, segons l’Ajuntament.

Comentaris
To Top