Ciutat

Un simulacre d’accident a l’aeroport mobilitza un centenar de persones

Un centenar de persones han participat aquesta tarda en un espectacular simulacre d’accident a l’Aeroport de Sabadell. S’ha simulat una colisió entre dues avionetes durant la maniobra d’aproximació amb la mala fortuna que una d’elles hauria impactat contra un vehicle. Cinc persones s’han vist involucrades en l’accident, una ha mort a l’acte , dues més han quedat ferides i dues atrapades a l’interior del vehicle.
La Torre de Control de l’aeroport ha activitat el Pla d’Actuació d’Emergències. Primer han intervingut els bombers de l’aeroport i tot seguit han anat arribant la resta d’efectius que han participat en el simulacre. Els vehicles del SEM (Servei d’Emergències Mèdiques), els bombers dels parcs de Sabadell i de Bellaterra, la Policia Municipal de Sabadell i els Mossos d’Esquadra.
Durant poc més d’una hora s’han realitzat els treballs de rescat. Primer s’han apagat les flames de la suposada avió, s’han atès els ferits més lleus i després s’han procedit a treure del vehicle el ferit més greu, la qual cosa ha requerit la intervenció dels bombers per treure elements del vehicle i facilitar el rescat del ferit atrapat. Es ferits han estat traslladats a l’Hospital de la Vall d’Hebron, i al Hospital Parc Taulí.
Els simulacre ha ogligat a tallar el transit de vehicles de sortida i entrada al polígon Via Sabadell.
La directora de l’Aeroporta de Sabadell, Ana Moles, considera que el resultat del simulacre ha estat molt positiu. Per la seva part, Imma Solé, cap del Servei Territorial de Protecció Civil de Barcelona ha dit que la coordinació i la intervenció dels efectius de seguretat ha estat «impecables».

Comentaris
To Top