Ciutat

Més control sobre les empreses que presten serveis públics municipals

Albert Boada, regidor de Nova Economia, ha presentat el nou servei d’anàlisi i projectes

Els serveis municipals que presten empreses externes es sotmetran a partir d’ara a un major control per part de l’Ajuntament. L’objectiu és saber si són de qualitat i es presten a un preu just. En cas contrari l’Ajuntament replantejarà la seva gestió. La fiscalització dels serveis que presten empreses externes contractades per l’Ajuntament, es durà a terme amb el propòsit de guanyar qualitat i eficiència. La idea és que aquelles prestacions que no s’ajustin als paràmetres exigits passin a ser gestionats directament pel consistori si econòmicament resulta viable.
Sota el punt de mira es troben tots els serveis malgrat que el replantejament de la gestió apunta de forma directa a la zona blava, les escoles bressol, el subministrament d’aigua, la recollida de residus i neteja viària, la neteja dels edificis municipals, el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) i el cementiri. El servei de grua municipal és el primer que es va internalitzar el juliol passat arran de l’acord signat amb els ajuntaments de Castellar i Barberà.
El regidor de Nova Economia i Serveis Centrals, Albert Boada, ha dit al respecte que ara l’objectiu de la grua és garantir la mobilitat per sobre de l’efecte recaptatori. «Ara funciona a demanda dels veïns i dels agents de policia i abans havia de retirar un mínim de vuit vehicles al dia, la qual cosa va generar moltes queixes».
La fins ara empresa municipal encarregada de la construcció, venda i lloguer d’habitatge protegit a la ciutat, Vimusa, passarà a gestionar alguns serveis municipals. El primer serà el de la Zona Blava. Una decisió que comportarà un estalvi a les arques municipals del 10 per cent, segons ha anunciat el regidor de Nova Economia, Albert Boada.
La cooperativa Transports Urbans de Sabadell (TUS), concessionària de les línies urbanes d’autobús, acaba el seu contracte l’any 2019. Fins ara l’Ajuntament havia prorrogat de forma automàtica aquesta concessió. No obstant, d’aquí dos anys això no serà possible. Abans del canvi de consistori, l’equip de govern haurà de revisar la concessió i posar-la al dia. 4-1-a-4-colAlbert Boada, ha explicat que la pròrroga no serà possible perquè ho impedeix la Llei de Contractes que després d’aprovar durant un temps la continuïtat d’un acord obliga a revisar-lo.

Comentaris
To Top