Ciutat

L’Ajuntament inicia els tràmits per sancionar Endesa i Gas Natural

L’Ajuntament de Sabadell ha iniciat els tràmits per sancionar a les companyies Endesa Energia SAU i Endesa XXI, i a Gas Natural per haver tallat la llum de forma indeguda i per haver incomplert de forma reiterada els protocols sobre famílies en situació de vulnerabilitat, tal i com preveu la Llei de pobresa energètica. Les sancions poden oscil·lar entre els 10 mil i els 100 mil euros.
Segons ha explicat l’alcalde Juli Fernàndez en roda de premsa s’han obert 15 expedients sancionadors per talls de llum a famílies vulnerables amb les que les empreses subministradores no havíen sol·licitat l’informe de vulnerabilitat que preveu la llei 24/2015.
També s’han iniciat tres expedients més pel que es considera mala praxis de les companyies i que afecta a 203 famílies a les que s’havia fet l’avís de tall de subministrament sense que estiguessin informades dels drets recollits en la Llei de pobresa energètica.
Un cop feta la comunicació, les companyies disposen de 10 dies per presentar al·legacions. Després s’establiran uns 10 dies més per la resolució i interposició de la quantia que correspongui. Segons la regidora Marisol Martínez, el procés pot durar de l’ordre d’un mes i mig. dsc_6513

Comentaris
To Top