Arxiu

El govern accepta la reincorporació de Serracant com a tinent d’alcalde

Maties Serracant ahir al matí anunciant la seva reincorporació acompanyat dels membres de la Crida
Maties Serracant ahir al matí anunciant la seva reincorporació acompanyat dels membres de la Crida / ESTEVE BARNOLA

– Y. Rico –

Sis mesos després de la seva renúncia com a tinent d’alcalde arran d’una denúncia interposada per Josep Ayuso, portaveu del PSC, contra el per tràfic d’influències, Maties Serracant es reincorpora al govern com a màxim responsable de Territori i Sostenibilitat. El regidor, que continua sent investigat pel jutge, torna perquè tant el seu grup, la Crida, com la resta de l’equip de govern consideren que la denúncia dels socialistes és una trampa i una «burda maniobra» que no aturarà la seva «lluita implacable contra la corrupció».

La cessió d’un espai de Cal Balsach a l’associació El Tallaret de la Creu Alta va portar al PSC i a una treballadora municipal, a interposar una denúncia per tràfic d’influències contra Maties Serracant, tinent d’alcalde de Territori en aquell moment. Sis mesos després Serracant torna amb el ferm compromís de «lluita contra la corrupció», com ell mateix ha dit. La decisió es va prendre en una assemblea celebrada per la Crida el passat dia 26. La proposta es va traslladar després a l’alcalde, Juli Fernàndez, qui la va acceptar i qui aquest divendres va lamentant «haver acceptat la seva renúncia i per no haver calibrat que era el que es perseguia» amb la denúncia.

Després de la reincorporació de Serracant, que es farà efectiva després del Ple municipal de desembre, queden algunes preguntes sense resposta: Com queda el cartipàs? Quines responsabilitats assumirà Glòria Rubio, encara tinenta d’alcalde de Territori? i Qui assumirà l’alcaldia d’aquí sis mesos, quan l’alcalde posi el seu càrrec a disposició del govern tal i com fixa l’acord al què va arribar el quatripartit que governa Sabadell?. Qüestions que ahir no es van respondre perquè, segons va dir l’alcalde «avui el focus és Maties Serracant que torna com a tinent d’alcalde perquè no vull que res interfereixi en aquest missatge».

Fernàndez va negar que aquesta decisió tingués res a veure amb el relleu que es podria donar a l’alcaldia l’estiu vinent. Va comparèixer sol davant dels mitjans de comunicació i va titllar de «parany» la denúncia del PSC: «Ens va fer caure en un terreny que no és el nostre». De la mateixa manera va afegir que no «vam veure que entràvem al fangar que no aporta res que sigui positiu per la nostra ciutat».

Durant la seva intervenció es va referir al desprestigi de la política o de la irresponsabilitat que comporten accions com la denúncia d’Ayuso. També va voler «traslladar un missatge de seguretat als treballadors perquè poden fer la seva feina amb tota tranquil·litat». Per l’alcalde Serracant és «el millor regidor d’Urbanisme que pot tenir la ciutat» i, per tant, «cal recuperar tot el talent».

Els grups municipals a l’oposició de Convergència i Unió (CiU), Ciutadans (C’s) i Partit Popular (PP) van criticar ahir l’alcalde, Juli Fernàndez (ERC) per «incomplir les seves promeses». Els tres grups van coincidir en recordar que «fa sis mesos el mateix alcalde va retirar una presidència d’una comissió al cap de llista del PSC, Josep Ayuso, per estar investigat, i ara ha acceptat restituir en totes les seves responsabilitats al regidor Maties Serracant (Crida per Sabadell-CUP).

Comentaris
To Top